<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=152768" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рунд пореден:...

Бивш вицепрезидент на “Мултигруп” беше награден с орден “Стара планина” от президента

28 Ноември 2022
0 334

Бивш вицепрезидент на “Мултигруп” беше награден с орден “Стара планина” от президента. Николай Вълканов официално получи орден “Стара планина” първа степен. Президентът Румен Радев вече е издал указ за отличието и той е публикуван в Държавен вестник в неговото издание от 25 ноември, петък.

Бивш вицепрезидент на &#8220;Мултигруп&#8221; беше награден с орден &#8220;Стара планина&#8221; от президента

Текстът на решението е с вносител премиерът Гълъб Донев (вицепремиер в кабинета “Янев 2”). То е качено в деловодната система на Министерския съвет. Там документът е в папка “Решения”, има номер и е посочено, че е приет на 17 ноември.

Образователна награда за влогър със съмнителни теории (видео)

Кой е Николай Вълканов?

Вълканов е собственик на “Минстрой холдинг”, председател на надзорния съвет на “Горубсо Мадан”, бивш вицепрезидент на “Мултигруп”. За него се знае, че през годините се ползва с политическата подкрепа на ДПС и на ГЕРБ. Неговата компания преди години беше изплатила хонорар от 1 млн. лв. на тогавашния председател на ДПС Ахмед Доган за хидроинженерна консултация. Правителството на ГЕРБ непосредствено преди да падне от власт, реши да финансира изграждането на инфраструктура около тогава строящата се и вече построена 106-метрова офис кула на “Минстрой пропъртис” на Вълканов.

В момента той е зам.-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците. От миналогодишната дискусия в кабинета по темата се разбира, че номинацията идва от председателя на организацията Кирил Домусчиев. Тя е във връзка със 70-годишнината на Вълканов, настъпила през 2020 г.

Бивш вицепрезидент на “Мултигруп” беше награден с орден “Стара планина” от президента

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции