<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120673" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Майка с 3 пром...

Бивш военен е стрелецът с въздуна пушка, ранил дете в Сливен

28 Февруари 2022
0 502

Полицията залови мъжа, който простреля дете на спортна площадка в Сливен по-рано този месец. От него е иззета въздушна пушка.

13-годишният Панайот бе ранен около 18 часа на 20 февруари, докато играе с още десетина деца на спортна площадка в кв. “Стоян Заимов” в града. Сачмата попадна между вратни прешлени и за щастие момчето беше стабилизирано от лекарски екип.

Неизвестен стреля по детска площадка, пострада 13-годишно момче (видео)

Предполагаше се, че изстрелите идват от някои от жилищните блокове.

Стрелецът е 49-годишен бивш военослужещ. Задържаният има регистрация за управление на автомобил след употреба на алкохол.

Разследването е започнало веднага след сигнализирането за случая. Още в първите часове след сигнала са обходени всички жилищни сгради в района и са извършени множество разпити.

Бивш военен е стрелецът с въздуна пушка, ранил дете в Сливен

Мъж простреля дете с въздушна пушка, брало череши пред блок във Варна (видео и снимки)

През изминалата седмица всички служител на районното управление в Сливен са работили непрекъснато, за да издирят извършителя и да съберат достатъчно доказателства. Мъжът е бил задържан днес.

Оръжието е иззето, то не се води на отчет и е открито в друг имот на задържания, като той самият е посочил местоположението. Задържаният е имал и друга законно регистрирана въздушна пушка.

Дете взе пушката на баща си и стреля по строителни работници (видео)

Очаква се да бъдат назначени експертизи за установяване на калибър, производство и др. характеристики на оръжието. Мотивите за престъплението се изясняват, информира старши комисар Димитър Величков.

Бивш военен е стрелецът с въздуна пушка, ранил дете в Сливен

Източник: DIR.bg 1, 2
Снимка: МВР Сливен

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции