<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=166191" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 95% от украинц...

Близки на загинал таксиметров шофьор блокираха Околовръстния път на Враца (видео)

23 Февруари 2023
0 192

Близки на загинал таксиметров шофьор блокираха Околовръстния път на Враца, показва репортаж на bTV. Той загина, след като автомобилът му бе пометен от тир с турска регистрация на Околовръстния път във Враца във вторник вечерта. В знак на протест негови близки и колеги блокираха едното платно. Те настояват за справедливост, повече контрол и обезопасяване на пътя.

Трагедията се случва във вторник вечерта. Докато Околовръстния път със своето такси, 57-годишния мъж е ударен от тир с турска регистрация. Той е изхвърлен на метри от мястото на удара. 

„Баща ми няма да го върнем, но поне да има справедливост и да карат нормално. Не е нормално да се движат с 80-90-100 км. С 60 километра няма как да стане да отиде там. Тези турски тирове са убийци. Турските граждани карат безобразно. Той ни убива, наспива се в ареста за 24 часа и се прибира. Пали си камиона и си тръгва. Искаме да спрем това безобразие“, каза Павел Алипиев, син на загиналия. 

Близки на загинал таксиметров шофьор блокираха Околовръстния път на Враца (видео)

Пробата на турския шофьор е отчела амфетамин.

„Той може да отбие в ляво, може и в дясно. Може и да спре с 60 километра. Обаче със 100 километра няма как да спре“, каза Венцислав, брат на загиналия мъж. 

Загиналият мъж има 25 години стаж като таксиметров шофьор. По думите на съпругата му не е имал сериозни нарушения на пътя. 

„Имал е някой друг фиш, но нищо особено. Актове – не, отнемане на книжка – не. Никога не е седнал зад волана пиян, наркотици не е и употребявал. Ако беше българин, щяха да го затворят. Чужд гражданин се освобождава, отива си при семейството. Аз сега при кой да отида. Моето семейство се разби завинаги“, каза съпругата на мъжа. 

От прокуратурата казаха, че турският шофьор е пожелал да даде и кръвна проба, тъй като твърди, че употребява лекарства и това е причина пробата му да отчете амфетамин.

„Кръвната проба излиза чак след три месеца. Той си отива в Турция, сменя си книжката и започва пак да си кара“, каза братът на загиналия. 

На мястото на трагедията има карамфили и запалени свещи. Протестът ще продължи, докато хората бъдат чути. Те настояват за повече контрол и обезопасяване на пътя, както и спазване на ограниченията на скоростта. Предлагат също шофьорите на тировете да бъдат проверявани редовно за употреба на алкохол и наркотици.

Близки на загинал таксиметров шофьор блокираха Околовръстния път на Враца

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции