<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114851" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лена Борисла...

Близо 4 пъти увеличение на положителните Covid проби сред учениците (видео)

13 Януари 2022
0 382

Близо 4 пъти увеличение на положителните Covid проби сред учениците, съобщава NOVA.

От началото на тестването на 10 ноември, са направени близо 3 млн. щадящи изследвания. 1413 ученици са били заразени. Най-много от тях са от 1 до 4 клас. Сред областите с най-много позитивни ученици са София-град, Пловдив, Благоевград и Варна. Кърджали, Видин, Сливен и Търговище имат под 10 положителни проби. Междувременно процедурата за закупуване на антигенни тестове бе прекратена. 

По думите на зам.-директора на 119 СУ Симеон Ангелов училището разполага с продукти само за идния понеделник. “По време на тестването два пъти седмично нямахме карантинирани класове, затова го смятам за по-добра превенция”, заяви той.

Близо 4 пъти увеличение на положителните COVID проби сред учениците

Лена Бориславова: Правителството ще гласува нов план за управление на Covid кризата (видео)

От 5 до 12 клас самите ученици се тестват пред учители. “Бройката на заразени при нас бележи съвсем леко увеличение. За мен е абсурдно учебната година да започне седмица по-рано. Това ще навреди дори на икономиката”, посочи Ангелов. И допълни, че училището няма да има възможността да си купува само тестове, тъй като седмично те са 1600 на брой по над 2 лева бройката. А връщането онлайн е свързано с допитване до родителите.

Близо 4 пъти увеличение на положителните COVID проби сред учениците

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции