<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67047" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Новият пост н...

“Bloomberg” със статия за компроматите срещу Борисов: Пистолет на нощното шкафче и пачки с пари изострят българска вражда

19 Юни 2020
0 5241

“Пистолет на нощното шкафче и пачки с пари изострят българската вражда” – това е заглавието на статия на уважаваната западна медия “Bloomberg” по повод последните скандали у нас и компроматите срещу премиера Бойко Борисов.

Ето какво гласи материалът:

Българският премиер Бойко Борисов обвини президента, че го шпионира с дрон, след като изтекоха снимки, на които изглежда, че е сниман спящият министър-председател в спалнята си, с пистолет на нощното шкафче и чекмедже, пълно с пари.

Борисов: Радев ме снима с дрон (видео)

This image has an empty alt attribute; its file name is Бойко-спалня01.jpg

Борисов оспори автентичността на някои, но не на всичките снимки, публикувани в български медии и в социалните мрежи.

Авторите на статията констатират, че изтичането на кадрите доизостря още повече и без това обтегнатите отношения между Борисов и политическия му съперник – президента Румен Радев, който отрече обвиненията по свой адрес в четвъртък. 

“Той прекрачи границата”, заяви Борисов пред журналисти предния ден. “Той си позволи да пуска дрон и да ми прави снимки” – цитира го “Блумбърг”.

Премиер и президент са в схватка, откакто Радев спечели президентските избори през 2016 г., като президентът обвинява премиера в провал в битката срещу корупцията.

България е под наблюдение от Европейския съюз заради лошото си представяне в областта на върховенството на закона и ограничения успех в борбата с корупцията по високите етажи на властта, което препятства приемането на страната в Шенген.

Борисов заявява, че снимката, на която той е заснет, докато спи в премиерската резиденция, може да е истинска. За останалите казва, че са манипулирани, но отказва да влезе в подробности преди резултатите от разследване.

&#8220;Bloomberg&#8221; със статия за компроматите срещу Борисов: Пистолет на нощното шкафче и пачки с пари изострят българска вражда

Радев, който е подкрепян от опозиционната социалистическа партия, заяви, че има дрон, но отхвърли обвиненията, че го е ползвал да снима Борисов и ги нарече “фантазия и параноя”.

Радев отговори на Борисов: Моят дрон е толкова добър, че отваря чекмеджета и ги тъпче с пачки евра (видео)

Президентът настоя за независимо разследване на автентичността на кадрите, както и на изтекъл в медиите запис, в който човек, който звучи като Борисов, говори с пренебрежение за друг политик, описва ситуацията агенцията.

“Подобно нахлуване в личното пространство, където г-н Борисов спи, е заплаха, такава инвазия в личния живот е ненормална”, е цитиран още да казва държавният глава от агенцията. 

Според Борисов, за когото медията припомня, че някога е бил бодигард на комунистическия диктатор Тодор Живков, целта на появилите се снимки е да подкопаят управлението му преди важни “геополитически” решения за България, които предстоят през юли. След тях е очакваното приемане на страната в механизма ERM-2 – чакалната за еврозоната, каза още премиерът. 

Авторите споменават в края и репликата на министър-председателя от сряда:

“Отсега нататък ще спя с пистолет.”

Бойко Борисов коментира на извънреден брифинг новия компромат със снимките от спалнята му (видео и снимки)

Във видеото по-горе можете да чуете извънредната пресконференция, на която премиерът отправи обвинения за разпространените по-рано снимки от спалнята му.

Източник: “Bloomberg”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции