<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99401" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отделени и (п...

Българска болница търси лекар срещу 4000 лева заплата, кандидати няма (видео)

13 Септември 2021
0 2482

Българска болница търси лекар срещу 4000 лева заплата, кандидати няма, съобщава NOVA.

Офертата е от Специализираната белодробна болница във Велико Търново, в която пари има, но медици – не

Общинска болница търси лекар срещу близо 4 000 лева заплата. Офертата е от Специализираната белодробна болница във Велико Търново, в която пари има, но медици – не. Една от причините за недостиг на квалифициран персонал е, че в лечебното заведение се работи предимно с COVID-пациенти.

Ръководството на белодробната болница във Велико Търново е с положителен финансов баланс и решава да търси медици, като им предлага атрактивно заплащане. На млади лекари стартовата заплата е 2000 лв., ако са без специалност, и 2200 лв. за завършили пулмолози.

Увеличават заплатите на всички лекари, сестри и санитари

Българска болница търси лекар срещу 4000 лева заплата, кандидати няма

„Мисля, че 2000 лева стартова заплата днес, никак не е лоша за всеки започващ кариерата си човек. При това във Велико Търново, който не е столичен град. Сега средства има, но няма специалисти. И това е така при лекарите – заради възрастта на пулмолозите, заради малкия брой на завършващите пулмолози”, обясни д-р Стела Денчева, управител на белодробната болница във В. Търново.

При работа с COVID, заплащането се увеличава. Държавата е предвидила още 1000 лева за медици на първа линия.

„Всъщност те са 1000, но са чисти. Иначе са 1600 лв. Освен това има едни 600 лева за лекари, работещи с COVID. Така че стават още почти 2000 лева за работа с COVID-пациенти”, обясни д-р Стела Денчева.

Така заплатата става грубо 4 000 лева.

Ръководството на белодробната болница е разпространило офертата си в медицинските университети в Плевен и Варна. Като допълнителна екстра за лекарите местната администрация осигурява и общинско жилище.

Българска болница търси лекар срещу 4000 лева заплата, кандидати няма. При работа с COVID, заплащането се увеличава. Държа вата е пред видила още 1000 лева за медици на първа линия.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции