<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=135070" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ГЕРБ-СДС ще в...

Борисов за оттеглянето си като лидер на ГЕРБ: Не е вярно. Аз няма накъде повече да отстъпя

27 Юни 2022
1 2176

Бойко Борисов отрече пред Свободна Европа да има намерение да се оттегля от партията си, след като президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) каза, че лидерът на ГЕРБ е готов за това.

Бойко Борисов е готов да се оттегли като лидер на ГЕРБ, обяви Плевнелиев (видео)

“Борисов е готов да го направи и го е заявявал многократно, включително и в разговори с Кирил Петков. Борисов винаги е бил “за” европейското развитие на България. Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов. Тя е негова рожба, той я е създал и той ще продължи в тази партия да бъде основният фактор”, каза Плевнелиев.

Борисов за оттеглянето си като лидер на ГЕРБ: Не е вярно. Аз няма накъде повече да отстъпя
Архив БулФото
ГЕРБ – брошка на “Продължаваме промяната”

“Няма такъв вариант. Да направя ГЕРБ брошка на “Продължаваме промяната”. Няма да стане”, е казал за Свободна Европа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в телефонен разговор.

“Разбирам телешкия възторг, но не е вярно. Аз къде повече да отстъпя”, каза Борисов.

Петков за ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане”: Ето това е задкулисието, срещу което се борим

В четвъртък премиерът в оставка и лидер на “Продължаваме промяната” Кирил Петков допусна, че с партията му биха могли да работят някои депутати от ГЕРБ, ако Бойко Борисов “отиде на топъл остров”. Така Петков коментира предложението на бившия министър-председател за съставяне на евроатлантическа коалиция след падането на досегашния кабинет.

ГЕРБ няма да подкрепят ново правителство на ПП

В понеделник Борисов е заявил за Свободна Европа, че “категорично трябва да се ходи на избори” и ГЕРБ няма да подкрепят ново правителство с мандат на “Продължаваме промяната”.

Борисов за оттеглянето си като лидер на ГЕРБ: Не е вярно. Аз няма накъде повече да отстъпя

Ден, след като ГЕРБ, ДПС, “Има такъв народ” и “Възраждане” свалиха с вот на недоверие правителството на Петков, Борисов предложи съставяне на евроатлантическа коалиция. От думите му стана ясно, че ГЕРБ може да работи с всяка партия, която подкрепя приемането на еврото, Украйна, членството в ЕС и НАТО и работи за пълна диверсификация на доставките на газ и петрол.

Кирил Петков внесе оставката на кабинета

В понеделник премиерът Кирил Петков депозира оставката на правителството. До нея се стигна след оттеглянето на партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” от коалицията и гласуването на вот на недоверие, внесен от ГЕРБ.

Борисов за оттеглянето си като лидер на ГЕРБ: Не е вярно. Аз няма накъде повече да отстъпя

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции