<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=159846" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Говори полиц...

Бойко Рашков не се разпознава в съобщението на прокуратурата (видео)

18 Януари 2023
0 104

Бойко Рашков не се разпознава в съобщението на прокуратурата, става ясно от интервю с него в ефира на bTV.

Софийска градска прокуратура съобщи по-рано в сряда, че се извършва проверка за евентуално престъпление от народен представител. Тя е по сигнал, че бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител е съпричастен към осуетяване на наказателно преследване. Както и пране на пари.

В съобщението на прокуратурата име не се посочва. На описанието отговарят трима депутати. Това са Бойко Рашков от „Продължаваме промяната“, Младен Маринов и Христо Терзийски от ГЕРБ.

Бойко Рашков не се разпознава в съобщението на прокуратурата (видео)

Твърденията за евентуално извършени престъпления са за това, че бившият министър на вътрешните работи е разпоредил на свои подчинени да не се докладват в Прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ материали по преписка за установени съмнителни финансови транзакции. Те са от държава извън Европейския съюз към сметка на физическо лице в българска банка. Втората група твърдения са за евентуална съпричастност на бившия министър на вътрешните работи към престъпления против финансовата система.  

Бойко Рашков заяви, че не е търсен от прокуратурата по казуса и за пореден път става въпрос за самосезиране по публикации в медия, но без доказателства.

Бойко Рашков не се разпознава в съобщението на прокуратурата (видео)

Провежда се проверка за евентуално престъпление от народен представител

„Не се разпознавам в съобщението на Софийската градска прокуратура“, каза Бойко Рашков.

И допълни: „Не знам и не съм извършвал каквото и да е престъпление, така че отговарям само на изискването да съм бивш вътрешен министър и народен представител от сегашния парламент“.

Според Бойко Рашков прокуратурата е придобила чист политически облик.

„Действа успоредно с една друга политическа партия, която се нарича ГЕРБ. И ползват услужливи медии, чрез които да прокарват своите злонамерени идеи“, допълни бившият вътрешен министър.

Бойко Рашков не се разпознава в съобщението на прокуратурата (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции