<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=159163" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Задържаха за...

Бойко Рашков: Прокуратурата скри проверката срещу жената на Гешев

14 Януари 2023
0 412

Бойко Рашков: Прокуратурата скри проверката срещу жената на Гешев – това заяви бившият вътрешен министър в интервю за Mediapool.

“Аз съм напълно убеден, че нито ГЕРБ, нито ДПС ще подкрепят реформа в съдебната власт. Основания за този извод ми дава поведението на тези партии в годините назад. Тези две партии за нищо на света няма да дадат своя глас за промяна”, казa бившият министър на вътрешните работи и настоящ народен представител от ПП Бойко Рашков.

Бойко Рашков: Прокуратурата скри проверката срещу жената на Гешев

Рашков в НС: Съжалявам, че нямах време да бъда по-голяма градушка за Борисов (видео)

В интервюто Рашков споделя, че МВР е започнало проверка по отношение на съпругата на главния прокурор Иван Гешев. Сигналът бил за имоти, по които има оплакване на наследници на един човек.

“Тя е била във връзка с този човек, който е починал. И наследниците бяха пускали молби и жалби до полицията. Тази проверка, когато започна Гешев очевидно разпореди, защото иначе нямаше как да стане, специализираната прокуратура изиска преписката и нея вече я няма. Това бе миналата година. Гешев дори публично се възмущаваше, че някой е проверявал неговата съпруга. Неговата съпруга няма никакъв имунитет. Тя е обикновен български гражданин, който не ползва никакви привилегии. Това не попречи от спецпрокуратурата да изискат всички материали и те да потънат кой знае къде.”, споделя Рашков.

Цялото интервю с него четете в Mediapool.

Бойко Рашков: Прокуратурата скри проверката срещу жената на Гешев

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции