<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147585" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Приключва ли ...

Божанков: Борисов е евроатлантик, колкото е и антикомунист (видео)

14 Октомври 2022
0 651

Борисов е евроатлантик, колкото е и антикомунист. Това каза в предаването “Панорама” по БНТ избраният за депутат от БСП в 48-то Народно събрание Явор Божанков.

Депутатът коментира решението посланиците на Русия и Беларус у нас да не бъдат канени на първото заседание на Народното събрание, около което се обединиха четири от парламентарно представените партии.

Според Явор Божанков е необходимо спазването на определени правила.

„Правилата казват – посланик, който има акредитация, се кани. Ако България иска да отзове съответния посланик или да прекрати дипломатическите отношения със съответната държава, си има съответния ред. Администрацията на парламента позволи народни представители, които още не са положили клетва, да вземат такова решение“, подчерта депутатът.

Митрофанова няма да присъства на първото заседание на Народното събрание (видео)

Божанков: Борисов е евроатлантик, колкото е и антикомунист (видео)
Снимка: стопкадър/видео БНТ

По думите му това е сценарий на ГЕРБ, който цели да създаде други разделения в обществото, а не за съдебната реформа, която означава и оставката на Гешев.

„Ние сме “за” оставката на Гешев. Колегите от ГЕРБ не могат да застанат искрено за съдебна реформа, защото в предишния парламент те бяха отявлени противници на закриването на спецсъдилищата. Те екслоатират тази тема, като търсят друга линия на разделение“, каза още Божанков.

БСП ще са “преграда пред реставрацията на модела на ГЕРБ и ДПС”, увери Божанков.

Депутатът припомни, че БСП е подкрепила парламентарната декларация, в която “ясно се казва кой е нападател и кой е жертва, кой е агресор и осъжда руската агресия”.

И допълни: “За разлика от други политически сили ние не сме не изпадаме в крайност – нито сме при тези, които казват, че ще работим само с “Газпром”, нито сме при тези, които казват, че България никога няма да работи с “Газпром”. Ние казваме, че ще работим с този, който предлага най-добри условия”, продължи той.

Божанков подчерта, че в лично качество подкрепя Украйна.

„Ходил съм на протести в подкрепа на Киев в първите дни на войната. Там не съм виждал колеги от ГЕРБ, те станаха евроатлантици малко по-късно. Борисов беше антикомунист, нищо че беше бодигард на Тодор Живков, нищо че имаше партийна книжка на БКП. Сега пък е евроатлантик, нищо че създаде “Турски поток”, нищо че “Лукойл” не плащаше данъци в България. ГЕРБ се опитват да се докопат обратно до властта и използват темата за евроатлантизма, каза още Явор Божанков.

Видео: БНТ

Божанков: Борисов е евроатлантик, колкото е и антикомунист (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции