<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109387" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето какво раз...

Британска депутатка доведе бебето си в парламента и беше строго порицана

24 Ноември 2021
16 942

Британската депутатка Стела Крийзи се появи в Камарата на общините на британския парламент с тримесечното си бебе, което кърми, предава bTV. Тя обаче беше строго порицана заради това свое действие.

Инцидентът породи нови дебати относно правата на народните избранички, които са станали майки.

Британска депутатка доведе бебето си в парламента и беше строго порицана
снимка CNN

В Twitter парламентаристката от Лейбъристката партия показа снимка от официален имейл, в който се казва, че през септември правилникът е бил актуализиран. Съгласно новите наредби, депутатите нямат право да идват в парламента с децата си.

“Очевидно не мога да дойда тук с тримесечното си бебе, което е много добро и което спи, когато аз говоря в Камарата на общините”, пише в мрежата Стела Крийзи.

“Както изглежда, майките не трябва нито да бъдат виждани, нито да бъдат чувани във всички парламенти”, допълва тя.

Във Великобритания от февруари министърките имат право на отпуск по майчинство, който се плаща и е шест месеца. Те имат право да бъдат замествани на поста си през този период.

Преди това те трябваше да подадат оставка, ако родят. Но депутатките, които не са членове на правителството, не са замествани на поста си.

Тази промяна бе въведена, след шокиращият случай с бременната парламентаристка Тюлип Сидик. Тя трябваше да забави секциото си и да дойде на инвалидна количка, за да не пропусне важно гласуване за Брекзит.

Британска депутатка доведе бебето си в парламента и беше строго порицана

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции