<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146313" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над 129 души за...

Британски министър: Имаме твърде много нискоквалифицирани мигранти

02 Октомври 2022
0 290

Британски министър: Имаме твърде много нискоквалифицирани мигранти.

В Обединеното кралство има твърде много нискоквалифицирани работници мигранти и много голям брой чуждестранни студенти, които често водят със себе си зависими хора. Това заяви новият британски министър на вътрешните работи Сюела Брейвърман в интервю за вестник „Сън“, цитирано от Ройтерс. Информацията е на Мениджър Нюз.

Ново изследване установи мъжете или жените са по-нарцистични

Британски министър: Имаме твърде много нискоквалифицирани мигранти

По думите й новото правителство на премиера Лиз Тръс има за цел да се придържа към изборното обещание от 2019 г. за намаляване на нетната миграция.

Финансовият министър Куази Куартенг каза на 23 септември, че правителството се стреми да преразгледа имиграционната политика като част от план за стимулиране на растежа. Това идва, след като бизнес групи се оплакаха, че правилата след Брекзит са твърде ограничителни. Особено за нископлатени работни места.

Брейвърман обаче каза, че намаляването на миграцията е цел, споделяна от всички висши министри на Тръс.

Изказване

„Имаме твърде много нискоквалифицирани работници, които идват в тази страна“, каза тя. „Също така имаме много голям брой студенти, които идват в тази страна, и имаме наистина голям брой зависими лица“, добави тя.

„Тези хора идват тук. Но не винаги работят или пък работят на нискоквалифицирани работни места. Не допринасят за растежа на нашата икономика“, добави тя.

От януари 2021 г. на повечето работници трябва да се плащат най-малко 25 600 паунда годишно. За да може работодателят да спонсорира тяхната виза. Което създава проблеми за работодателите в сектори като селското стопанство. Също хотелиерството и някои производства, където по-ниските заплати са обичайни.

Броят на работниците от ЕС е намалял. Но това се компенсира от увеличаването на броя на работниците извън ЕС, особено от Индия. Нетната миграция към Великобритания възлиза на общо 239 000 през годината до юни 2021 г., сочат най-новите данни на Службата за национална статистика.

Брейвърман също каза, че иска да ограничи възможността на мигрантите да оспорват депортиране на основание, че са били подложени на принудителен труд или трафик на хора, известен във Великобритания като „модерно робство“.

Британски министър: Имаме твърде много нискоквалифицирани мигранти.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции