<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=150539" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Венелин Петк...

БСП не са потенциален коалиционен партньор за ПП, заяви Асен Василев (видео)

10 Ноември 2022
0 141

БСП не са потенциален коалиционен партньор за ПП, заяви Асен Василев.

Причината е връщането на хартиената бюлетина и фалшификациите на вота. Това обясни съпредседателят на ПП в студиото на “Още от деня” по БНТ.

Според Василев хартиената бюлетина е начин да се върне статуквото на власт. Подобен вот би довел и до около 190 000 недействителни гласа.

 „Това е ключът към местните избори. На предните местни избори имаше почти 500 000 невалидни бюлетини. БСП не иска честни избори за кмет”, допълни Василев.

ТОП5 неща, които са по-трудни от машинното гласуване (видео)

БСП не са потенциален коалиционен партньор за ПП, заяви Асен Василев (видео)
Снимка: стопкадър/видео БНТ

„Продължаваме промяната“ са започнали предварителни разговори с “Демократична България” за втория мандат и за евентуално издигане на общи кандидати за местните избори, каза още Василев. С БСП обаче не се очакват разговори за втория мандат.

“БСП и да ни подкрепят, и да не ни подкрепят, това са 98 гласа и това не прави коалиция. Истината е, че ГЕРБ, ДПС и “Възраждане” са 130 депутати. Тоест няма как този парламент да излъчи правителство, което да не е подкрепено от една от тези три партии”, посочи Василев.

Ако се стигне до втори мандат, партията няма да търси подкрепата на ГЕРБ, но ще предложи кабинет и управленска програма.

„От БСП ще търсим подкрепа по тези политики, които като опозиция подкрепяме. За кабинет няма как да имаме разговор, ако те искат хартиената бюлетина да се случи по този начин и те го знаят от самото начало”, каза още Василев.

Какво още каза Асен Василев, може да чуете тук

БСП не са потенциален коалиционен партньор за ПП, заяви Асен Василев (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции