<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108256" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

БСП не вярва на сълзи: “Оставката на Нинова е като оставката на Боби Михайлов”

16 Ноември 2021
0 1109

Вътрешната опозиция на Корнелия Нинова в БСП заподозря опит за подмяна и печелене на време чрез анонсираната от нея оставка като председател на партията, пише Булевард България

Корнелия Нинова подаде оставка (видео)

БСП не вярва на сълзи: "Оставката на Нинова е като оставката на Боби Михайлов"

“Оставката на Нинова е като оставката на Боби Михайлов”, заявява бившият транспортен министър Петър Мутафчиев в коментар за “Офнюз” часове след като Нинова обяви намерението си да свика конгрес на партията и да освободи поста си.

Мутафчиев е част от група членове на Националния съвет, които призоваха оттеглянето ѝ да бъде гласувано още на 18 ноември на пленум на партията.

Сред тях са и Костадин Паскалев, Кирил Добрев, Деница Златева, Дора Янкова, няколко кметове на БСП като Станислав Владимиров (Перник) и др. 

Поводът за съмненията

Съмнения се породиха от решението на Корнелия Нинова да отложи форума за януари 2022 г., като междувременно да остане начело на партията. А също и да участва в преговорите за съставяне на коалиционен кабинет.

Това накара евродепутатът Елена Йончева да поиска от Нинова да се оттегли “незабавно” от управлението на БСП като “първи тест за почтените й намерения”. 

Опозиционната група от НС на БСП също призовава преговорният екип за бъдещото управление да бъде определен от колективните органи, както и да се смени целия състав на Изпълнителното бюро. 

Междувременно, реакция дойде и от страна на Инициативния комитет на Румен Радев.

БСП не вярва на сълзи: "Оставката на Нинова е като оставката на Боби Михайлов"

Комитетът за президентската кампания посочва, че единствената му цел е подкрепа за преизбирането на Радев и Йотова, и отрече да се занимава с намеса във вътрешнопартийни въпроси. 

БСП не вярва на сълзи: “Оставката на Нинова е като оставката на Боби Михайлов”

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции