<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151154" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Общинските с...

БСП при Радев: Времето, което дадохте на партиите за преговори, е загубено (видео)

16 Ноември 2022
0 86

Президентът Румен Радев продължава с консултациите на “Дондуков” 2. Днес бяха поканени представители на “БСП за България”.

„Пред този парламент стоят много неотложни задачи, най-важната от тях е съставяне на редовно правителство, което да поеме отговорност. БСП е партия с дългогодишни традиции и опит и в парламентаризма, и в управлението на страната. Те могат да бъдат полезни в тази сложна ситуация”, каза Радев.

Радев провежда първи консултации с ГЕРБ за съставяне на правителство (НА ЖИВО)

БСП при Радев: Времето, което дадохте на партиите за преговори, е загубено (видео)

„Времето, което дадохте на партиите за преговори, е загубено. Няма резултат от преговори, ако изобщо се водят такива, за съставяне на правителство”, смята лидерът на партията Корнелия Нинова.

Радев покани на консултации и “Продължаваме промяната” (видео)

Тя посочи, че не се водят сериозни разговори, а първата политическа сила (ГЕРБ) демонстрира непоследователност в посланията си.

БСП при Радев: Времето, което дадохте на партиите за преговори, е загубено (видео)

Нинова очаква, че реални разговори и срещите за съставяне на кабинет ще започнат чак след връчването на първия мандат. От партията са на мнението, че е най-добре това да се случи възможно най-бързо. От левицата смятат, че колкото по-бързо започват, толкова по-реална е възможността за съставяне на правителство.

Радев покани ДПС на консултации

Радев провежда консултации през последния месец. Вече се срещна с ГЕРБ, “Продължаваме промяната”, ДПС и “Възраждане”.

Според Конституцията президентът трябва да връчи първия мандат на най-голямата партия – в случая ГЕРБ, а втория – на „Продължаваме Промяната”. Държавният глава не е коментирал на кого би връчил третия мандат, ако се стигне до него.

БСП на консултации при Радев: Времето, което дадохте на партиите за преговори, е загубено

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции