<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=135658" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кирил Петков ...

БСП ще преговаря с ПП за съставяне на правителство

01 Юли 2022
0 403

БСП реши да промени позицията си и отново да седне на масата за преговори с „Продължаваме промяната”, след като условието Кирил Петков да не бъде кандидат за премиер беше изпълнено. По-рано стана ясно, че Асен Василев ще заеме това място.

Кирил Петков обяви кой ще бъде кандидатът за премиер на “Продължаваме промяната”

„Ще разговаряме с ПП за съставяне на правителство. Приоритетите, които Кирил Петков е изложил в своето обръщение, съвпадат с част от нашите. В преговорния процес ще добавим това, за което ние имаме мандат от нашия Национален съвет”, обяви Корнелия Нинова, лидер на левицата.

Тя посочи, че напълно подкрепят приоритетите на „Продължаваме промяната” за борба с корупцията, промените в Закона за обществените поръчки, както и тези в КПКОНПИ.

БСП ще преговаря с ПП за съставяне на правителство
Булфото

„Започваме да преговаряме по политики, които да бъдат ясно разписани този път в план за работа или програма на правителството – нещо, което ни липсваше в първия мандат, с ясни отговорности и срокове за свършване на тези задачи”, добави тя.

Припомняме, че преди дни от БСП обявиха, че слагат край на преговорите за съставяне на кабинет с мандат на „Продължаваме Промяната”. Поводът беше изгонването на 70 руски дипломати.

Нинова: Стопираме всякакви преговори с ПП за съставяне на правителство

По-рано днес Нинова призова президента Румен Радев да уволни шефа на ДАНС и да се направи “реална” проверка на лицата от списъка. Тези, за които има действителни доказателства за шпионска дейност, да бъдат изгонени.

A “Има такъв народ” отново отхвърлихa възможността за преговори с “Продължаваме промяната” за кабинет. 

„Напуснахме коалиционното споразумение заради тези двамата. Какво очаквате? Да ви кажа, че днес сме се събудили с мисълта, че те са прекрасни”, каза Тошко Йорданов пред журналисти.

БСП ще преговаря с ПП за съставяне на правителство

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции