<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84665" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Васил Божков ...

bTV изключва Любен Дилов-син от пиара на “България търси талант” заради участието му в изборите

01 Март 2021
0 17791

Включването на Любен Дилов-син в предизборната надпревара принуди bTV да вземе спешни мерки, за да няма обвинения в партийна пропаганда. Политикът и водещ бе обявен вчера, вече официално, като водач на листата на управляващата ГЕРБ в Бургас. В същото време обаче той е в журито на състезанието “България търси талант” – едно от рейтинговите предавания на телевизията, което се излъчва всяка неделя, пише Клуб Z.

Новият сезон на формата, стартирал още през 2010 г., се излъчва от 28 февруари, т. е. вчера – когато бе обявена и листата на ГЕРБ. Епизодите са записани много по-рано.

И Любен Дилов-син се присламчи към ГЕРБ и СДС за евроизборите

От телевизията обаче са решили да сведат до минимум “рекламата” на Дилов-син.

“Въпреки че не одобрява политическата ангажираност на лицата на развлекателните програми по време на тяхната изява в ефира на bTV, bTV Media Group не е в позиция да ограничава конституционното право за участие в демократични политически процеси”, се казва в позиция на телевизията.

Оттам допълват:

“Във връзка с  кандидатурата на Любен Дилов-син, bTV ще вземе всички мерки, за да гарантира, че “България търси талант” няма да съдържа политическа подкрепа или послания.

Като политически кандидат, той също ще бъде изключен от бъдещите промоционални и PR активности, свързани с “България търси талант”.

Трябва да се има предвид и че епизодите с участието на г-н Дилов, които ще бъдат излъчени по време на предизборната кампания, са записани много преди да стане ясно неговото участие в предизборната кампания” – подчертават още.

Изборният кодекс не третира такива въпроси. Така например при всеки вид избори, водачи на листи и редови кандидати, които са част от управлението, решават по-скоро като морален акт ще излязат ли в отпуск по време на кампанията или не.

Такъв въпрос имаше и към министър-председателя Бойко Борисов преди ден – в контекста на “джипката”, с която обикаля страната, за да рекламира най-вече строителните успехи на правителството си. Самият Борисов ще води две листи – в 25 МИР – София град и 16 МИР – Пловдив град. От отговора му не стана ясно дали ще се оттегли. Посочи само, че “министър-председателят винаги е министър-председател, а държавата се управлява от правителството“. А и да се оттегли – всичките му вицепремиери, с изключение на Марияна Николова, също се борят за депутатски места. Очаква се обаче и Николова да се включи в надпреварата – от името на коалицията между НФСБ и “Воля”.

Източник: Клуб Z

Заглавна снимка: talant.btv.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции