<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=64229" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо�...

bTV обвини Бойко Борисов в разпространяване на неверни твърдения

17 Май 2020
0 13148

От bTV Media Group излязоха с официална позиция по повод изказване на премиера Бойко Борисов в събота. 

“В светлината на фактите намираме за тревожно, че премиерът Борисов нарича bTV, телевизия с доказано висока репутация, „Божков ТВ“, на базата на неверни твърдения, разпространени от други медии”, се казва в позицията, разпространена в събота вечер.

bTV обвини Бойко Борисов в разпространяване на неверни твърдения

По-рано през деня по време на проверка на строителните дейности по интерконектора между България и Гърция, журналист от бТВ зададе няколко въпроса на премиера, свързани с това, какво той смята да предприеме с акциите на ПФК “Левски”, които бяха джиросани на негово име по-рано тази седмица от хазартния бос Васил Божков.

Детските градини може да отворят към 24 май, обяви Борисов (видео и снимки)

На въпрос за акциите на “Левски”, които са джиросани на негово име, премиерът цитира дядо си. “Насила може да вземеш, но насила не можеш да дадеш. Това беше подигравка, защото е ясна целта. Извинявайте, ама вие утре може да ми прехвърлите и вашата къща с децата! Как така без да ме питате ?!”, ядоса се Борисов на репортерката на bTV, която репликира, че явно законът го позволява. “На мен законът ми позволява да кажа, че вие сте просто едни негодници и не искам дори да чувам за вас! “Няма на Божков ТВ да се хвана на въпроси! Извинявам се”, възмути се Бойко Борисов и поясни, че акциите не са на негово име и не желае да бъде вкарван в тези игри.

“В момента обаче има една ситуация, в която вие трябва да направите нещо, да вземете решение, ако в случая този, който ви е прехвърлил…”, пита кореспондентът на bTV за Хасково и областта Мария Георгиева.

bTV обвини Бойко Борисов в разпространяване на неверни твърдения

“Госпожо, няма на Божков ТВ да се хвана на въпроса! Извинявам се”, отвръща Борисов.

“Кажете го на “Левски” тогава. В момента във вас е пакетът от акции”, продължава репортерката.

“Не, не е в мен. Той е в Сашо Диков, който го разнася из София. Нито искам да го получавам, нито съм дал съгласие, нито искам отново да ви давам възможност отново да се упражнявате на моя гръб. Как по-ясно да ви кажа, че не желая, нямам отношение и няма да го направя”, казва Борисов.

Прокуратурата няма да проверява чата на Божков с Vladi Goranov (видео)

Запитан за коментар по повод публикувания от Божков чат с Vladi Goranov, премиерът запита “Кой чат, госпожо?”

“И аз съм говорил с Божков. Когато с Гриша Ганчев, Домусчиев и Божков бяхме на срещата в Министерския съвет. До тогава беше нормално да се разговаря, както ми се обаждат от “Шел”, ОМВ, “Лукойл”, от всички газови компании”, отбеляза министър-председателят. Той даде да се разбере, че не представлява проблем, че член на кабинета води кореспонденция с хазартния бос и не разбра въпроса дали срещите с министрите не стават само по официален път през доловодството.

Цялото изказване на премиера можете да гледате тук.

В офоциалното изявление на bTV се казва още, че „Национална лотария“ беше рекламодател в NOVA Broadcasting Group, bTV Media Group и други медии. „Национална лотария“ беше лицензирана от държавата. Компанията беше един от многото рекламодатели”.

От медията настояват, че “ръководството на компанията нито е имало близък контакт с г-н Божков, нито е получавало каквито и да е покани”.

bTV обвини Бойко Борисов в разпространяване на неверни твърдения

Твърдението на Борисов следва първото интервю на Васил Божков от Дубай пред bTV. В събота пък неговият съдружник Георги Попов се включи по телефона в предаване на медията. През януари Божков също даде интервю за bTV, но и говори пред “Нова телевизия” и други медии. А дългогодишното си публично мълчание наруши с разговор със “Свободна Европа“.

“bTV работи по най-високите журналистически стандарти, като отразява новините и събитията по обективен и безпристрастен начин”, завършва официалното становище на медията.

Пълния текст на изявлението можете да видите тук.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Николай Стоянов

    20 Май 2020

    Бреее тоя знае имената много държави и 'дръжавници'...... Умник...Евала :)))))))

Реакции