<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56411" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пожар избухн...

bTV отговори на Валери Симеонов: застават зад журналистите си при дело за клевета срещу него

11 Февруари 2020
0 5407

Както вече ви информирахме, днес от ефира на националната телевизия лидерът на Патриотичния фронт и заместник-председател на парламента Валери Симеонов отправи тежки обвинения в корупция към директора на “Новини, актуални предавания и спорт” Венелин Петков и водещия на сутрешния блок “Тази сутрин” Антон Хекимян. Изказването на Симеонов можете да си припомните във видеото горе или от следния линк:

 

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ОБВИНИ В КОРУПЦИЯ… АНТОН ХЕКИМЯН И ВЕНЕЛИН ПЕТКОВ (ВИДЕО)

 

 

От “bTV Media Group” своевременно отговориха на твърденията. От официалната позиция на медийната група става ясно, че двамата журналисти най-вероятно ще заведат дело срещу коалиционния партньор на властта, както и че ще бъдат подкрепени в правните мерки, които решат да предприемат срещу Симеонов.

 

 

“Журналистите от нюзрума на bTV всекидневно печелят доверието на милиони зрители, защото следват установените в цял свят критерии и принципи на професията. Те информират отговорно, като се основават на факти, независимо от случая и от времето, необходимо за проверка на информацията. Всяко очакване, че новините и актуалните предавания на bTV могат да служат за платформа на едностранни твърдения и изявления, е напълно неоснователно. Подобни изказвания са подвеждащи и рушат разбирането на аудиторията относно същността на журналистиката и нейната роля в обществото”, се казва в позицията на “bTV Media Group”.

 

 

“Документите, които Цветомир Найденов учтиво ни предостави, са жалбите му до Прокуратурата. Те са надлежно заведени там поне две седмици преди той да започне да търси изява в bTV. Позор, господин заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов. Ще се видим в съда”, написа в социалните мрежи самият Венелин Петков.

 

 

 

Източник: bTV

Снимка: “Булфото”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции