<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35693" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Адвокатът на ...

"Bugatti" продаде "La Voitre Noire" за рекордните 18.9 милиона долара (видео)

12 Март 2019
0 1018

Най-скъпият автомобил продаван някога е произведен само в един екземпляр и е на стойност 18,9 млн. долара.

 

Това е новият модел на "Bugatti" – "La Voiture Noire", което на френски означава "Черна кола". Той е оборудван със супермощен двигател с внушителните 1,500 к.с. и има характерната предна решетка на "Bugatti".

 

Въпреки високата си цена, "La Voitre Noire" няма никакви подобрения сравнено с "Chiron" и цената му е базирана изцяло на неговата ексклузивност.

 

Aвтoмoбилът e произведен в знак на почит ĸъм легендарния  черен Туре 57 ЅС Аtlаntіс, cъздaдeн oт Жaн Бyгaти пpeз 30-тe гoдини нa миналия вeк и изчезнал през Втората световна война.

 

Производителят показа суперкара по време на автомобилното изложение в Женева миналата седмица и заяви, че интересът към него бил толкова голям, че той веднага бил продаден за рекордната цена.

 

Ашим Аншайд, който е арт директор на "Бугати" също така добави, че отзивите относно лимитираните им коли са доста позитивни и че тепърва ще има още доста хора, които ще поискат уникална кола, създадена специално за тях.

 

Самоличността на купувача не бе разкрита, въпреки че по непотвърдени слухове той е бившият шеф на "Волксваген" – Фердинанд Пиех.

Източник: The Verge

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции