<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=107193" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българи в Гер...

Министър Кацаров: Видеото от Видин е маскарад (видео)

11 Ноември 2021
0 3801

“Видеото от Видин е маскарад” – това заяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров в ефира на bTV.

По думите му информация по казуса не е прикривана и той няколко пъти пред медиите е обявил, че ще го направи. 

„Стана от мухата слон. Това е грижата на добрия стопанин, приемете го като застраховка. Ние нямаме непосредствена нужда от помощ, но като цяло ситуацията е тежка и кризата не е отминала. Съществуват рискове да се влоши ситуацията и да имаме нужда от допълнителна апаратура. Затова решихме да отворим тази процедура, да е готова и да я ползваме при нужда“, обясни здравният министър.  

Според Кацаров в момента има достатъчно разкрити COVID легла и здравната система се справя със ситуацията. Относно стряскащия клип на условията в COVID отделението на видинската болница, министърът коментира, че той е монтиран. 

Министър Кацаров: Видеото от Видин е маскарад

Пациенти уринират в коридора на Covid отделение (видео 18+)

„Видеото е монтирано, персоналът е отстранил автора на клипа, но тези кадри не са показани. Получих информация, че този маскарад е организиран от човек, който е кандидат за депутат във Видин“, каза Кацаров. 

Здравният министър обясни, че има достатъчно кислород и не се налага ограничаване на износа. „Един от проблемите на снабдяването с кислород е, че основният разход за производството е електроенергия. Знаете, че цената се повиши многократно и това води до проблеми в производството и доставката. Започва изплащане на субсидия на всички предприятия, засегнати от цената на тока, в това число и произвеждащите кислород“, допълни той.  

По думите му към момента не се предвижда въвеждане на национален локдаун, въпреки че има висок брой хоспитализирани пациенти с коронавирусна инфекция.

Причината – зеленият сертификат дава възможност да се ограничи разпространението.

Министър Кацаров: Видеото от Видин е маскарад

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции