<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=103470" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте как ще ...

Бургас остава под вода, ако глобалното затопляне продължи (снимки)

14 Октомври 2021
25 3057

Бургас остава под вода, ако глобалното затопляне продължи, пише bTV, показвайки нови карти и визуализации на „Клаймът сентрал“

Около 10% от световното население живее близо до морето. То би загинало, ако вредните емисии в атмосферата не се ограничат и това не спре повишаването на Световния океан.

Рядък вид дърво, преживяло ледената епоха, е застрашено от затоплянето на климата (видео и снимки)

Визуализациите са създадени от НПО-то, за да покажат как би се променил светът ни ако не спрем глобалното затопляне.

На снимката по-долу можете да видите Бургас. Отдолу е Бургас днес, а отгоре – Бургас, когато световната температура се повиши с 4 градуса по Целзий и нивата на океана също се повишат. При най-неблагоприятния сценарии градът ще бъде под морското равнище и ще е на практика необитаем.

От НПО-то отбелязват, че ако човечеството успее да постигне най-амбициозните цели на Парижкото споразумение за климата това може да намали повишаването на океаните наполовина.

Тук можете да видите сравнение с Бъкингамския дворец в Лондон:

Според изчисленията Земята ще достигне температури от 3 по Целзий до 2100 година.

А това е Статуята на свободата:

Изчисленията показват също, че големи градове в Калифорния, Тексас, Флорида и Луизиана в Съединените щати, както и много други по цял свят ще бъдат под вода.

Тук визуализацията показвата емблематичната опера в Сидни:

Част от мерките, които човечеството може да предприеме в отговор на тази бъдеща криза, освен наложителното ограничаване на вредните емисии, е да премести големи градове на по-високи места или да се изградят ограждащи конструкции около океаните и моретата, които да спират водата.

Бургас остава под вода, ако глобалното затопляне продължи

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции