<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145666" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мобилизиран ...

Бягството на руснаците от мобилизацията “роди” странен бизнес

27 Септември 2022
0 263

Бягството на руснаците от мобилизацията “роди” странен бизнес, пише Булевард България.

Огромни опашки от автомобили, автобуси и камиони се образуваха по граничните пунктове с Грузия и Казахстан. Изчакването за преминаване се е увеличило до повече от две денонощия.

В Telegram обаче вече са се появили посредници за бързи и доста скъпо платени услуги, насочени към руските граждани, които нямат търпение да напуснат територията на страната.

Бягството на руснаците от мобилизацията &#8220;роди&#8221; странен бизнес
Снимка: iStock

Мобилизацията в Русия се превърна в евакуация от Русия (Коментарът на “Господарите”)

Основният проблем при КПП към Грузия е, че досега граничните власти позволяваха преминаването му само с транспортно средство. Едва във вторник сутрин руското МВР обяви, че ще разреши пешеходно преминаване и междувременно ще открие “мобилизационен пункт на военния комисариат” на границата.

Сред най-разпространените обяви в Telegram е продажбата на свободно място в изчакващ автомобил – средно по 20-25 000 рубли. Ако автомобилът е по-близо до границата, цената може да стигне и до 100 000 рубли.

Чакащите по опашката за вход в Грузия получават и предложения да си купят тротинетка или велосипед, за да могат да преминат границата с “транспортно” средство. Цените варират от 10 000 до 50 000 рубли. За сравнение, средната месечна заплата в Русия в момента е около 66 000 рубли.

Бягството на руснаците от мобилизацията “роди” странен бизнес

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции