<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149449" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Депутат: Нино...

Членове на БСП, включително Нинова, са получили призовки от Прокуратурата (видео)

02 Ноември 2022
0 301

Членове на БСП, включително Нинова, са получили призовки за разпити от прокуратурата. Това съобщи лидерът на партията по време на кратък брифинг.

“Тази сутрин в 7:30 в дома ми дойдоха двама униформени от “Съдебна охрана”. “Съдебна охрана” по закон изпълнява принудително довеждане. Както знаете прокуратурата се опита да се намеси във вътрешнопартийните дела на БСП. Отказахме да предадем документи, както и да се явим на разпит, на който да даваме обяснения как и защо сме гласували вътре в партията по време на Национален съвет. Очевидно прокуратурата е задействал следващата стъпка – принудително довеждане”, обясни пред журналисти Корнелия Нинова.

Прокуратурата привика Нинова по сигнал на изгонения от БСП Кирил Добрев (видео)

Тя повдигна въпроса дали тези действия имат общо с вчерашния разговор на БСП с главния прокурор Иван Гешев.
Членове на БСП, включително Нинова, са получили призовки от Прокуратурата (видео)

“Вече ме принуждават за пореден път аз да връчват призовки на членове на БСП за разпит. Няма да изпълня и това указание”, категорична бе тя, като поясни, че в закона има текст, който гласи, че работодател може да връчва призовки. “Председател на партия, не е работодател”, заяви Нинова.

От партията са сезирали посланиците на европейските държави. Предстои да сезират и Инспектората на Висшия съдебен съвет.

БСП няма да подкрепи ГЕРБ, а Нинова няма да подаде оставка

Тя заяви, че след срещата с главния прокурор във вторник не са получили “смислен отговор” по нито един от зададените от тях въпроси. “Но Прокуратурата е решила, че през това време трябва да се занимае с вътрешнопартийните въпроси на БСП.”

“Няма да стане така! Преживели сме много опити за вътрешнопартийни преврати и този няма да им се получи. Няма да позволим да поставят БСП на колене”.

Нинова допълни, че всички жалби са подадени от Кирил Добрев и винаги стигат до един и също прокурор.

Отговорът на Прокуратурата

А не дълго след брифинга административният ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова коментира твърденията на Нинова.

Тя заяви, че Прокуратурата не е разпореждала каквито и да било действия на “Съдебна охрана” към Министерството на правосъдието. Подобни въпроси трябва да се насочат към служебния министър на правосъдието Крум Зарков.

“За пореден път призоваваме политиците да не нарушават Конституцията и законите в страната, за спазването на които точно те трябва да дават пример на всички”, заяви Зартова.

“Политически манипулации, непочиващи на фактите и на българското законодателство, само задълбочават недоверието към държавата и институциите. И цената отново, ще повторим, плащат не политиците, а хората”.

Членове на БСП, включително Нинова, са получили призовки от Прокуратурата

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции