<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94228" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Караянчева: Р...

ЦИК обяви окончателния списък с депутатите (видео)

17 Юли 2021
4 841

ЦИК обяви окончателния списък с депутатите, съобщава bTV.

28 са депутатите, които са избрани от два многомандатни района и трябваше в еднодневен срок да декларират кой от двата района избират да представляват. Освободеното място във втория избирателен район ще се запълни от следващия в листата.

От “Има такъв народ“ досегашният председател на парламента Ива Митева ще бъде народен представител от 24 МИР – София, там е заявил, че иска да бъде депутат и проф. Аандрей Чорбанов. Ивайло Вълчев остава депутат от Бургас, Тошко Йорданов ще представлява Пловдив, а Филип Станев 25 МИР – София. Мика Зайкова ще бъде депутат от Смолян.

ЦИК обяви окончателния списък с депутатите

Новият парламент – шоу от първия ден (видео)

Десислава Атанасова от ГЕРБ ще бъде народен представител от Русе. Бившият здравен министър Костадин Ангелов е заявил, че ще бъде депутат от Велико Търново. Бившият спортен министър от ГЕРБ Красен Кралев е декларирал, че ще представлява Русе в народното събрание, а доскорошният министър на образованието Красимир Вълчев е избрал Стара Загора.

ЦИК обяви окончателния списък с депутатите

Лидерът на БСП Корнелия Нинова желае да остане избрана в листата на БСП в 25 МИР –София.

Мустафа Карадайъ от ДПС е заявил, че ще остане депутат от Шумен, Йордан Цонев е избрал да представлява Пазарджик, а Халил Летифов Благоевград.

Христо Иванов от „Демократична България“ избира да бъде народен представител от 25 МИР – София, Антоанета Цонева от 23 МИР – София, а проф. Симидчиев от София – област.

Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“ ще представлява Благоевград, а адвокат Николай Хаджигенов е избрал да представлява 25 МИР – София.

Депутатите от новото 46-ото Народно събрание ще заседават за първи път на 21 юли.

ЦИК обяви окончателния списък с депутатите

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции