<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=107928" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Най-много от ...

ЦИК: „Продължаваме промяната” води след обработени близо 43% от протоколите

15 Ноември 2021
0 1329

„Продължаваме промяната” води след обработени близо 43% от протоколите по данни на ЦИК, цитирани от NOVA.

Политическата формация начело с Кирил Петков и Асен Василев “Продължаваме Промяната”, води на предсрочните парламентарни избори сочат данните на ЦИК, публикувани в 8 часа днес въз основа на обработката на 42.85% от протоколите.

Според данните, публикувани на официалния уебсайт на ЦИК, 25.97% от гласоподавателите са гласували за “ПП”. ГЕРБ остава на второ място с 21.42%, а ДПС са получава до момента 13.79%. Партията “Има такъв народ” е с 10.08% от гласовете. Българската социалистическа партия е на пета позиция с 9.99% от гласовете. Още две партии влизат в парламента – “Демократична България” с 6.11% и Партия “Възраждане”, получила 5.19%.

ЦИК: „Продължаваме промяната” води след обработени близо 43% от протоколите

“Продължаваме промяната” печели убедително при 100% паралелно преброяване на “Алфа Рисърч”

Останалите политически сдружения понастоящем не преминават четирипроцентния праг. Преброяването на гласовете продължава.

В изборите за президент на републиката досегашният държавен глава Румен Радев, който се кандидатира за втори мандат, води с 49.45%, подкрепената от ГЕРБ независима кандидат-президентска двойка Анастас Герджиков и Невяна Матеева е на второ място с 21.93%, което сочи към балотаж следващата неделя. Трети е кандидатът на ДПС Мустафа Карадайъ, за когото според данните към 8 часа са гласували 12.75%.

Резултатите от чужбина към момента са при обработени близо 79% от протоколите.

Според данните на ЦИК до момента в битката за президент извън страната води Мустафа Карадайъ с 41.4%, следван от Румен Радев с 35.2 на сто. Третата позиция е за Анастас Герджиков, който събира 8.7% от гласовете зад граница. На четвърто място е Костадин Костадинов с 4.7%.

В ЦИК все още няма пристигнала нито една РИК с протоколи от страната. Към 8 часа тази сутрин около 79 процента от протоколите от чужбина са били обработени. Резултатите показват, че най-много подкрепа извън страната събира ДПС с 41.6%, следвани от “Продължаваме промяната” с 20.4%. На трето място са “Има такъв народ” с 10.4 от гласовете, четвъртата позиция е за коалицията ГЕРБ-СДС. Петото място при гласуването в чужбина е за “Демократична България”, които получават 7.7%. На шесто е партия “Възраждане” с  5.8%, а на последната позиция е БСП с 2.4%.

Избирателната активност е около 26%

Най-малко са гласували в Кърджали

В ЦИК се очаква да пристигнат протоколите от РИК. Към момента нито една от всичките 31 РИК не е пристигнала в централата. 

От Централната съобщават, че е отчетена изключително ниска избирателна активност на вчерашните избори- под 26%, което означава, че са гласували около милион и 700 хиляди души.

Малко над 20% обработени протоколи са по места, но не са проверени от ЦИК. В чужбина процентът е по-виско- около 80% са обработените протоколи там, като има разминаване и в резултатите.

Най-активни избирателите са били в 23 МИР в София. Най-слаб интерес са имали в Кърджали с 19% активност.

Данните за активността са към 16 часа. Окончателните данни се очакват по-късно.

ЦИК: „Продължаваме промяната” води след обработени близо 43% от протоколите

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции