<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=176912" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рачков, Мария...

CNN и Fox News уволниха ключови водещи

25 Април 2023
0 92

CNN и Fox News уволниха ключови водещи. Това се случва в рамките на броени часове, предаде NOVA. Дон Лемън вече няма да е водещ в CNN, a Тъкър Карлсън слиза от екрана на Fox News.

Тъкър Карлсън е освободен от Fox News няколко дни, след като стана ясно, че компанията трябва да плати рекордните 787,5 милиона долара. Това е най-голямото публично оповестено парично споразумение в историята по иск за клевета в САЩ. 

CNN и Fox News уволниха ключови водещи
Снимка: стопкадър видео/ Twitter

Споразумението уреди съдебен иск, заведен от компания производител на машини за гласуване, която от ефира на телевизията получи редица обвинения, че е участвала във фалшифициране на изборите през 2020 г.

Преди десетина дни стана ясно, че телевизионният гигант ще плати сумата от 787,5 милиона долара на фирмата за технологии за гласуване Dominion. Постигнатата сделка спести показания пред съда на президента на Fox Рупърт Мърдок, на водещия Тъкър Карлсън и други високопоставени лица.

От телевизионната компания обявиха в изявление, че извънсъдебната сделка отразява нейния “ангажимент към най-високите журналистически стандарти”.

Главният изпълнителен директор на Dominion Джон Пулос от своя страна заяви, че споразумението включва “признаване от страна на Fox, че е изрекла лъжи, които са причинили огромни щети на моята компания”.

Fox News плаща милиони заради разпространени лъжи по време на изборите през 2020

В Twitter журналистът Дон Лемън обяви, че е удивен от решението на CNN да се разделят с него. Научил е новината не директно, а от своя агент.

Официално не става ясно какви са причините за уволнението. В последно време Лемън получи критики заради коментарите си за възрастта на Ники Хейли.

CNN и Fox News уволниха ключови водещи
Снимка: Twitter

В ефир той обяви, че 51-годишната Хейли, която е републикански кандидат за президентските избори, е преминала своя разцвет.

CNN и Fox News уволниха ключови водещи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции