<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75760" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Франция дост...

Covid-приложение на Министерството на туризма за 30 000 лева е изтеглено едва десетина пъти

16 Октомври 2020
1 3647

Туристическо приложение за потребители в България по време на пандемията от коронавирус е изтеглено едва десетина пъти, съобщава Mediapool.

Иновацията е поръчана за 30 000 лева от министерството на туризма при конкурс, спечелен от фирма “АБВ Комюникейшънс” ЕООД. Фирмата със седалище в Студентски град е предложила най-ниска цена и най-кратък срок за изпълнението на обществената поръчка.

Работата по приложението бе шумно рекламирана от бившия министър Николина Ангелкова, без никога да се казва името му. Така или иначе Министерство на туризма никога не направи пресконференция да го презентира и дори в момента на сайта му няма информация за апликацията.

Вижте видеото, което пък ние от “Господарите” изработихме по повод кампанията на бившия министър Николина Ангелкова за подкрепа на българския туризъм през лято 2020.

Приказка за принцеса Ангелинка и българския туризъм (видео)

Проверка в Търговския регистър показва, че “Абв Комюникейшънс” ЕООД е с капитал 100 лева и е регистрирана в апартамент в блок 64 в Студентски град. Фирмата е еднолична собственост на Александър Филипов Кюртев.

“Идеята на приложението е то да бъде в удобство на българските и чуждестранните туристи и гостите да бъдат максимално спокойни и сигурни по време на своята почивка или ваканция”, са заявили от Министерството на туризма.

От ведомството уточняват, че броят и данните на морските плажове постоянно подлежи на промяна, заради провежданите нови процедури за концесии. Апликацията дава възможност за онлайн проверка и оценка на състоянието на плажната ивица в реално време, за цени на чадъри и шезлонги. А също и информация за отстоянието между отделните чадъри и шезлонги, за заведенията и допълнителните услуги и за хигиенното състояние на плажа и въведените мерки. Както и информация за начините на дезинфекция и грижа за плажовете.

Проверка в Google Play показва, че приложението за смартфони, работещи с Андроид, е стартирано там на 14 юли, а премиерът Борисов освободи Николина Ангелкова заедно с министрите на финансите и на МВР ден по-късно. На сайта на туристическото министерство няма никаква информация за това приложение.

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции