<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99700" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: МЗ разкри как...

Covid-19 носи риск за мъжките репродуктивни способности, сочи проучване

15 Септември 2021
0 309

Covid-19 носи риск за мъжките репродуктивни способности, показва ново проучване, чиито данни са обобщени от Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Според изследването, 25% от мъжете, преболедували коронавирусна инфекция, имат отражение върху репродуктивната си система.

Бременните жени не са застрашени от спонтанен аборт след иРНК ваксина, сочи проучване

„Отклонения от нормалното състояние може да се отчетат както по време на самото боледуване, така и в периода след възстановяване. Лечението с определени антибиотични препарати, доказано повлиява негативно“, се уточнява в проучването.

Данните показват, че SARS-CoV вирусите имат въздействие върху хормоналната секреция.

„Промяната в нивата на тестостерон, LH, както и адреналин повлияват засягат и потентността при мъжа“, се казва в доклада.

Затова медиците съветват мъжете да се ваксинират срещу заразата: „Анализираните към момента научни данни показват, че прилагането на иРНК ваксини, не оказва негативно влияние върху параметрите на семенната течност спрямо проведените преди ваксинация изследвания при мъжете“.

В световен мащаб, специалистите в областта на човешката репродукция, се обединяват около тезата, че боледуването и лечението на Covid-19 при мъже би могло да има значително по-сериозно въздействие върху способността им за възпроизводство, отколкото ваксинацията.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции