<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100476" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изгониха мъж ...

Covid-19 е отнел живота на повече американци от испанския грип

21 Септември 2021
0 121

Covid-19 е отнел живота на повече американци от испанския грип, пише Клуб Z. Това показват данните на американския университет “Джонс Хопкинс”, предадоха световните агенции, информира БТА.

Над 675 700 души заразни с новия коронавирус са починали в САЩ. Според историците на Центровете за контрол и превенция на заболяванията испанският грип е отнел живота на най-малко 50 милиона души по света, от които 675 000 души в САЩ. Следователно испанският грип вчера изгуби титлата си на най-сериозната пандемия в съвременната история на САЩ.

Covid-19 е отнел живота на повече американци от испанския грип

Сериозен ръст на новозаразените и починалите с Covid-19 за денонощие

Но противно на коронавирусната пандемия, пандемията от испански грип е била особено убийствена сред категориите хора, за които се е предполагало, че са в добро здраве, сред които децата под 5 години и хората между 20 и 40 години.

Подобно на испанския грип обаче коронавирусът може никога да не изчезне напълно. Вместо това учените се надяват той да се превърне в леко сезонно заболяване паралелно с укрепване на имуннитета срещу него чрез ваксинация и повтаряща се инфекция. Но това може да отнеме време.

Covid-19 е отнел живота на повече американци от испанския грип

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции