<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106060" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гърция затяг...

Covid-19 ще стане управляем, твърдят създателите на ваксината на „Пфайзер“

03 Ноември 2021
0 6098

Covid-19 ще стане управляем, твърдят създателите на ваксината на „Пфайзер“, съобщава bTV.

С напредването на ваксинация вирусът на Covid-19 ще стане управляем, казаха създателите на „Бионтех“ и ваксината „Коминарти“, произвеждана от „Пфайзер“. Угур Шахин и Йозлем Тюреджи смятат, че вирусът с годините ще получи статута на грипа, за който някой групи от населението трябва да се ваксинират всяка или през две години, пише “Дойче веле”.

Covid-19 ще стане управляем, твърдят създателите на ваксината на „Пфайзер“

Ваксината срещу Covid-19: най-важното за бустерната доза

„Много от нас вече са ваксинирани и са достигнати нови нива на свобода. Нормалност ще има, където може да действаме по-свободно, защото големи части от населението ще имат имунитет“, коментира Йозлем Тюреджи.

На въпрос дали двамата са разочаровани от това, че има хора, които се съмняват в тяхната ваксина, Угур Шахин отговори, че не са.

„Ние даваме прозрачна информация. Смятам, че е добре, че експертите говорят в медиите. Единствено бих препоръчал да не се гледа само едностранчива информация, а да се достига до възможно най-широката, за да се вземе добро решение“, коментира Шахин.

И двамата добавиха, че ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“ не се е появила „от нищото“. Тя се основава на изследвания, правени през последните 30 години.

Covid-19 ще стане управляем, твърдят създателите на ваксината на „Пфайзер“

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции