<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=114322" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Партия "Възра...

Д-р Александър Симидчиев: Очаквам случаи на “Делтакрон” и в България (видео)

09 Януари 2022
1 2805

Депутатът д-р Александър Симидчиев заяви, че очаква случаи на “Делтакрон” и в България.

Лекари: Светът е напът да излезе от пандемията Covid-19

Депутатът д-р Александър Симидчиев заяви, че очаква случаи на "Делтакрон" и в България.

“Зеленият сертификат определя риска от боледуване или не. Ваксините снижават с 60% възможността за заразяване. Ваксинираните заразяват по-малко, 60% се намалява трансмисията, когато човек е ваксиниран”, заяви още народният представител от “Демократична България”.

“Ваксините намаляват със 70% хората, които влизат в болница, с 90% се намалява смъртността, което е най-важното нещо”, допълни Симидчиев.

Имаме нещо, което бихме могли да предотвратим и не го правим, отчете той. Според Симидчиев зеленият сертификат в НС не е повод за разклащане на коалицията. Политиката трябва да бъде оставена настрани, когато говорим за медицински проблем. По думите му и в момента продължава да се добавя твърде много политика към ковид кризата, като “пресоляване на манджата”.

Няма директна сравнимост за това как ще се отрази вариантът Омикрон в България, тъй като у нас ситуацията е по-различна от страните, където вече има данни за по-леко протичане.

Източник: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции