<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=137742" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Над 2000 нови с...

Д-р Антъни Фаучи се пенсионира до края на мандата на Джо Байдън (видео)

19 Юли 2022
0 193

След повече от пет десетилетия работа при седем президенти на САЩ, Антъни Фаучи обяви, че ще напусне до края на мандата на президента Джо Байдън.

Д-р Антъни Фаучи се пенсионира до края на мандата на Джо Байдън (видео)

В интервю за CNN д-р Фаучи заяви, че с абсолютна сигурност може да каже, че няма да остане на служба след януари 2025 година. Попитан относно мотивите за това решение, той посочи, че възнамерява да се посвети на “нови аспекти от кариерата си”.

Като припомни дългогодишната си работа като основател и директор на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания, главният медицински съветник на Байдън заяви, че зад решението му не стои никакво политическо решение или “внушение отвън”.

Няма да има повече локдауни в САЩ заради коронавируса

“Оставям след себе си институция, в която съм подбрал най-добрите хора в страната, ако не и в света. Те ще продължат моята визия”, каза той.

В обширно интервю за Politico д-р Фаучи говори за трудните истини относно реакцията на страната при пандемия и за желанието си да успокои политизирането, което се наблюдава в страната.

“Сега сме в един модел. Ако някой каже: “Ще си тръгнеш, когато вече нямаме Covid-19″, тогава аз ще бъда на 105. Мисля, че ще продължим да живеем с това”, каза инфекционистът.

Попитан за отношенията си с предишния американски президент Доналд Тръмп, Фаучи обобщи:

“Развихме интересни отношения. Две момчета от Ню Йорк, различни в мненията и идеологията си, но все пак две момчета, които са израснали в една и съща среда в този град. Мисля, че в това отношение сме свързани помежду си.”

Силно кихане може да пренесе коронавируса на разстояние до 8 метра, според имунолог (видео и снимки)

Медикът посочи, че е подготвен за атаките, които биха могли да дойдат от републиканците след междинните избори в САЩ. Относно локдауните, носенето на маски и затварянето на училища, д-р Фаучи повтори, че те са необходими предпазни мерки срещу пандемията.

Д-р Антъни Фаучи се пенсионира до края на мандата на Джо Байдън

Източник: Politico, Dir.bg

Видео: CNN

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции