<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=182243" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Генерал Атан�...

Д-р Мирослав Ненков: Подадох оставка от ВМА, за да кажа, че президентът прилича на руски генерал

31 Май 2023
0 1938

Д-р Мирослав Ненков: Подадох оставка от ВМА, за да кажа, че президентът прилича на руски генерал. Това съобщи популярният лекар, цитиран от OFFNews.

В ефира на Дарик радио бившият здравен министър и анестезиолог съобщи:

“Подадох си оставката от Военна болница, защото ми забраниха да изказвам мнението си”.

И добави:

„Лиших се от това сам, за да имам право да кажа, че нашият президент прилича на руски генерал, че премиерът Борисов е манипулатор, че главният прокурор е слаб актьор – неща, които аз мисля”.

За (не)президентското държание на един (не)президент (Коментарът на „Господарите“)

Според д-р Ненков ръководството на академията смята, че с неговите интервюта и позиции по актуални теми уврежда имиджа на институцията.

Лекарят е категоричен, че не е нарушил вътрешните правила на ВМА, защото е изразявал личното си мнение в извънработно време и винаги е пазил авторитета на Академията.

Д-р Мирослав Ненков: Подадох оставка от ВМА, за да кажа, че президентът прилича на руски генерал

Д-р Мирослав Ненков е редовен гост в сутрешния блок на “Дарик”. Освен това е чест събеседник в публицистични предавания по обществени теми, допълва “Булевард България“.

“Ген. Мутафчийски ми постави условие да спра да се явявам по медиите, иначе ще има последствия. И аз направих това, което смятам, че е редно – подадох си оставката от болницата. За мен това е много трудно нещо, защото в болницата, която напуснах, работих с прекрасни колеги, чудесни хора, брилянтни специалисти, и изкарвах добър доход. лиших се от това нещо сам. Не ме е принуждавал да напусна, това си е мое решение. Възприемам го като “насила”, защото не съм го искал”, казва той в последното си предаване на “Дарик” от 26 май.

Ненков допусна, че “някой мишок от някоя институция е заплашил генерала нещо или го е мотивирал по някакъв начин да се опита да ми затвори устата, което е много притесняващо”.

Д-р Мирослав Ненков: Подадох оставка от ВМА, за да кажа, че президентът прилича на руски генерал

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Бог

    31 Май 2023

    Боклук Ненков

Реакции