<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108352" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ицо Хазарта: ...

“Да, България” даде мандат на Христо Иванов да води преговори за кабинет

17 Ноември 2021
2 1761

Националният съвет /НС/ на “Да, България” е дал мандат на Христо Иванов и на сегашния Изпълнителния съвет да водят преговори за съставяне на правителство, предава NOVA. Новината идва ден, след като Иванов подаде оставка като лидер на движението.

Христо Иванов подава оставка (видео)

"Да, България" даде мандат на Христо Иванов да води преговори за кабинет

Ще има работна група, която да подготви Националната конференция, на която трябва да бъде избрано ръководство на партията.

Следващата седмица се очаква и ново заседание на Националния съвет, на което ще бъдат анализирани резултатите от вота.

Очаква се и да бъде определена датата, на която ще бъде свикан най-висшият форум на “Да, България”.

Очаква се и останалите две формации в коалицията “Демократична България” – ДСБ и Зелено движение, да получат мандати за преговори, за да може “Демократична България” да участва като едно цяло в процеса.

Вчера съпредседателите на “Продължаваме промяната ” Кирил Петков и Асен Василев проведоха рамкови лидерски срещи с “Има такъв народ”, БСП и “Демократична България”.

На тях бе уточнен, по думите на Петков, процесът, по който да се влезе в преговори. Той анонсира също, че намерението е да бъде предложено коалиционно споразумение.

След разговорите Петков обобщи, че формациите, с които се е срещал, осъзнават колко е важно да имаме правителство.


На снощната среща с “Демократична България” не са били обсъждани имена за министерски постове, освен оставката на Иван Гешев като главен прокурор.

По думите на председателя на “Да, България!” в оставка Христо Иванов, те са обнадеждени и гледат с оптимизъм на това, което започва.

“Да, България” даде мандат на Христо Иванов да води преговори за кабинет

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции