<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=117241" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Облекчават м...

Дания първа в Европа премахва всички ограничения срещу Covid-19

01 Февруари 2022
0 371

Дания първа в Европа премахва всички ограничения срещу Covid-19, предава bTV.

Страната смята да се справи с по-лекия вариант Омикрон, въпреки рекордния брой случаи, разчитайки на високата степен на ваксинация.

След първия опит за премахване на всичките ограничения между септември и ноември, страната отново се отказва от маските за лице, здравните пропуски и ограниченото работно време за барове и ресторанти.

Във Великобритания отпада зеленият сертификат и задължителното носене на маски

От 1 февруари отварят врати нощните клубове, когато приключват и ограниченията за броя на хората, допустим за събирания на закрито. Остават само няколко ограничения по границите на страната за неваксинирани пътници, пристигащи от страни извън Шенген.

Дания първа в Европа премахва всички ограничения срещу Covid-19
Снимка: Unsplash

Облекчаването идва, тъй като Дания регистрира около 40 000-50 000 нови случая на коронавирус дневно, или почти 1% от 5,8 милиона жители на страната.

Как Дания ваксинира почти 90%? Със стратегия за прозрачност и доверие

Повече от 60% от датчаните са получили трета доза – един месец преди графика на здравните власти, в сравнение със средно ниво за ЕС от малко под 45%.

Здравните власти изчисляват, че 80% от населението, включително преболедувалите наскоро, е защитено срещу тежки форми на заболяването.

Дания първа в Европа премахва всички ограничения срещу Covid-19
Снимка: Unsplash

Датската здравна служба в момента препоръчва тези, които имат положителна проба, да се изолират за четири дни, докато контактните случаи вече не трябва да се поставят под карантина.

Маските за лице и здравните пропуски също се препоръчват за посещения в болница.

Дания първа в Европа премахва всички ограничения срещу Covid-19

Източник: bTV

Снимки: Unsplash

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Atlantiz

    01 Февруари 2022

    Ако короната е нещо измислено в лаборатория и пуснато за да отклони вниманието от нещо грандиозно, което се случва, то пускането на Омикрон е перфектното решение да сложиш край на тази пандемия. Ваксинация? Глупости, по-безсмислено нещо няма, що се отнася конкретно за тези ваксини. Може би идеята за грандиозен план не е чак толкова абсурдна.

Реакции