<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=109159" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Берлин: Скоро...

Деца са с алергичен шок и изгаряния след дезинфекция в училище (видео)

22 Ноември 2021
0 848

Деца са с алергичен шок и изгаряния след дезинфекция в училище.

Инцидентът е станал в петък в 85-о училище в София. Десет деца са получили алергичен шок, а някои от тях и изгаряния заради препарати за дезинфекция в училище. Отговорните институции са започнали спешни проверки.

Когато в петък сутринта влиза в класната стая, 8-годишният Валентин забелязал, че нещо не е наред. „По чиновете имаше нещо мазно. Беше нещо като лепило, смесено с олио. След това аз без да искам си пипнах очите”, разказал ученикът.

Състоянието на момчето започнало да се влошава. „Усещах болка, все едно някой ме дере”, обясни то. 

Деца са с алергичен шок и изгаряния след дезинфекция в училище (видео)

Майката на Валентин – Миглена Димитрова, получила обаждане от учител.

„Каза ми да дойда и да си го взема, защото нямало смисъл да се мъчи. Когато погледнах очичките му – беше потресаващо. За много кратко време разви подуване, отток на очите, а зачервяването продължи да се обостря”, обяснила тя.  

Вижте как ром си сипва в шише от обществен дезинфектант (видео)

„Отидохме в ИСУЛ, където докторът чак се хвана за главата. На другия ден ми беше по-възпалено. Малко не можех да виждам. Отидохме в „Пирогов” и пак докторът се хвана за главата. Биха ми инжекция”, добави Валентин.

Състоянието на Валентин и останалите деца е започнало да се подобрява.

„Предполагам, че проблемът е в нашия персонал, който прави дезинфекцията. Извършвам проверка дали се дължи на завишена концентрация на дезинфекционния разтвор”, пояснили са от дурекцията на учебното заведение. „Извърших извънреден инструктаж на персонала и припомняне на всички правила”.

Деца са с алергичен шок и изгаряния след дезинфекция в училище (видео)

От районната администрация са влезли на проверка. От образователното министерство посочили, че нямат задължение да контролират как се извършва дезинфекцията в училище. Те само осигуряват средства за закупуване на дезинфектанти. Това било задача на РЗИ. От там също са назначили проверка.

Източник: NOVA

Деца са с алергичен шок и изгаряния след дезинфекция в училище (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции