<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=167572" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Заведоха още ...

Делото срещу убиеца от Женския пазар се бави заради експертиза

02 Март 2023
0 142

Делото срещу убиеца от Женския пазар се бави заради експертиза.

„Останалите доказателства са събрани. Не мога да се ангажирам със срок, в който ще бъдат готови вещите лица.“ Това заяви пред „Сега“ говорителят на Софийска градска прокуратура и заместник-главен прокурор на града Десислава Петрова.

Делото срещу убиеца от Женския пазар се бави заради експертиза
БулФото

Иво Андреев бе убит от свой съсед през ноември миналата година заради спор за монтиране на врата. Свидетел на трагедията стана съпругата на 41-годишната жертва Надя Андреева. Полицията задържа 62-годишния Константин Дамов. Той е бивш военен и притежава законно оръжие.

Разследването за убийството на Иво Андреев е на финалната права (видео)

„Аз бях в четвъртия месец. Той започна да ни обижда. В момента, в който аз му казах да спре да рита и да поговорим човешки, той тръгна към мен и замахна с юмрук към корема ми. В този момент Иво го изрита с крак, за да го отблъсне“, разказа вдовицата Надя Андреева. Тя заяви, че семейството много пъти е подавало жалби в полицията за вербална и физическа агресия.

Делото срещу убиеца от Женския пазар се бави заради експертиза
„Институциите не работят. Нямаме никакъв контрол“, допълни тя.

Днес Софийският апелативен съд ще разгледа като втора инстанция поредното искане на Дамов да бъде пуснат от ареста. Досега магистратите отказват да го пуснат с по-лека мярка за неотклонение заради множеството заплахи, които обвиняемият отправял към семейството на жертвата.

Иван Владимиров – Нав
Делото срещу убиеца от Женския пазар се бави заради експертиза

В началото на февруари тази година бивш полицай застреля смъртоносно пред дома му писателя-психолог Иван Владимиров – Нав отново при съседски спор. По думите на жертвата и на на негови близки семейството на Нав от години е било тормозено от Румен Тонев. МВР и прокуратурата потвърдиха за съществуването на сигнали срещу Тонев, но не изнесоха информация за това дали по тях е направено нещо.

Мутри-полицаи раздават правосъдие в България и това няма да спре (Коментарът на “Господарите”)

Двата случая болезнено напомнят за проблема с пенсионираните или уволнени служители на МВР и армията, които продължават да носят законно оръжие и дори да го използват като аргумент в решаването на битови конфликти.

Делото срещу убиеца от Женския пазар се бави заради експертиза

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции