<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=130388" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: За първи път: ...

Делото “Уагата Кристи”: Две футболни съпруги и един спор, превърнал се в световна сензация

21 Май 2022
0 406

Делото “Уагата Кристи”: Две футболни съпруги и един спор, превърнал се в световна сензация.

Съдебната зала в Кралския съд в Лондон не е най-бляскавото място. Но в претъпканото с журналисти пространство се разиграва една от най-обсъжданите британски драми в момента. Става дума за съдебно дело между две футболни съпруги, един Instagram акаунт и история, почти достойна за роман на Агата Кристи.

Всичко започва през октомври 2019 г., когато Колийн Рууни обвинява Ребека Варди в предоставяне на нейна лична информация на британските таблоиди, пише Булевард България.

Делото &#8220;Уагата Кристи&#8221;: Две футболни съпруги и един спор, превърнал се в световна сензация

Съпругата на бившия английски национал Уейн Рууни има личен акаунт в социалната мрежа. Въпреки че е следвана само от най-близките си приятели, части от него започват да се появяват в британския вестник The Sun.

Сол Бей се похвали с гостуването на Уейн и Колийн Рууни в ресторанта му в Лондон (снимки)

Футболната съпруга решава да открие кой от близките ѝ разпространява информацията. Затова тя започва да публикува неверни разкази около живота си. Междувременно блокира последователите си, които не са прегледали историята ѝ в Instagram. Така последовател след последовател, списъкът ѝ става все по-кратък. Накрая не остава само един заподозрян – Ребека Варди, съпругата на футболиста Джейми Варди.

Делото &#8220;Уагата Кристи&#8221;: Две футболни съпруги и един спор, превърнал се в световна сензация

Във вече нашумял пост Колийн Рууни пише: „Запазих и направих снимки от екрана на всички истории, които ясно показват, че само един човек ги е гледал. Това е…. акаунтът на Ребека Варди“.

Варди обаче отрича обвиненията и завежда дело за клевета срещу приятелката си. Началото на съдебния процес беше дадено тази седмица.

Феноменът „футболна съпруга“

Таблоидните издание отдавна отразяват всичко, свързано с живота на футболните съпруги във Великобритания. Така възниква терминът „WAGs” или „wives and girlfriends of high-profile sportsmen“ – “съпругите и приятелките на високопоставени спортисти“.

Този термин се използва за първи път по адрес на Виктория Бекъм – световната поп звезда и спътница на футболиста Дейвид Бекъм. От средата до края на първото десетилетие на 21 век вниманието на жълтата преса се насочва от терена към трибуните и по-конкретно към съпругите на играчите. През 2006 г. някои издания дори обвиняват именно дамите за лошото представяне на националния отбор на Англия на Световното първенство. Защото разсейвали футболистите.

„Футболните съпруги: Вие се държите с нас като с кучета“, пише сензационният вестник “Mirror” тогава, след като жените се оплакват, че превозът им за първенството е закъснял.

За британската жълта преса новини около телата, дрехите, прическите и къщите на футболните съпруги са като златна мина. Личният живот на тези жени е почти изцяло публичен, заради непрекъснатите публикации по техен адрес.

Рууни срещу Варди

Интересът около гражданското дело между Рууни и Варди е напълно очакван, като се има предвид влечението на британските таблоиди към сюжети от живота на дамите до любимците на запалянковците. Варди, която е завела делото, каза, че „никога“ не е обсъждала личния живот на приятелката си с журналисти.

„Не ми трябват парите, какво ще спечеля от продажбите на твоите истории“, обърна се тя към приятелката си в Instagram. В същото време нареди на адвокатите си да проведат „разследване“ в акаунта ѝ, за да видят кой е имал достъп до него.

Оттогава драмата между двете съпруги се премести от интернет в съдебната зала, където Рууни е подсъдима за клевета. В съда тя каза, че „мрази всяка минута“ от вниманието, което нейната публикация в Instagram е предизвикала.

„Никога в живота си не съм искала вниманието на пресата“, казва Колийн

Уменията й на детектив, чрез които достига до заключението, че именно Варди е отговорна за изтеклата а информация, й спечелиха прякора „Уагата Кристи“ – препратка към известната криминална писателка Агата Кристи и игра на думи с популярния термин WAGs.

Истинската драма по делото „Уагата Кристи“ обаче се разиграва не в съдебната зала. Нейно поле са жълтите медии и социалните мрежи. А новини като тази за цената на роклята, която Рууни носи в съда, продължават да получават голямо внимание.

Делото “Уагата Кристи”: Две футболни съпруги и един спор, превърнал се в световна сензация

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции