<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111913" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бизнесмен съ...

Делото за чата между Гешев и Pi ar Sevi Boiko е спряно

15 Декември 2021
0 1255

Спряно е разследването, с което прокуратурата търси кой е направил снимките на чата на главния прокурор Иван Гешев с пиарката на бившия премиер Севделина Арнаудова, съобщава в. “Сега”.

Номерът на преписката 36810/2021 на Софийската районна прокуратура бе огласен от гражданското сдружение “Боец”, което подаде сигнал срещу Гешев, свързан с комуникацията му с Арнаудова.

Севдалина Арнаудова за скандалния чат с Иван Гешев: Не крия, че познавам главния прокурор (видео)

Прокуратурата разследва кой е авторът на снимката „Pi Ar Sevi Boiko”

През октомври лидерът на “Боец” Георги Георгиев съобщи, че по техния сигнал прокуратурата е започнала проверка за разгласяването на снимките от чата на главния прокурор и Арнаудова, които бяха разпространени от депутати. Тогава се видя, че Арнаудова е записана с контактите на Гешев като “Pi ar Sevi Boiko”.

Сега за преписката с този номер в системата на прокуратурата е отбелязано следното: “Преписката е решена от прокурор. Постановление за спиране на наказателно производство. Дата 12 ноември 2021”. Преди това като движение по преписката бе отбелязано, че на 1 октомври на СДВР е изпратено постановление за образуване на досъдебно производство за разследване от дознател. В закона има няколко хипотези, в които прокурорът може да спре наказателното производство. Като например, ако извършителят не е разкрит, или ако е лице с имунитет, или ако има само един свидетел и той не може да бъде разпитан.

Междувременно се разбра, че прокуратурата е отказала да образува разследване срещу самия Гешев за чата. Посочения мотив е, че той си е общувал с Арнаудова само от добро възпитание и не е извършил никакво нарушение, защото срещу пиарката по това време в прокуратурата няма преписки и разследвания. В постановлението си прокурор Венцислав Фердинандов стигна до извода, че хората, които са снимали и разпространили чата на главния прокурор, са извършили престъпление, защото са погазили тайната на кореспонденцията му. Фердинандов се произнесе по казуса скоростно – само за 13 дни, а после стана зам.-шеф на Окръжната прокуратура в Плевен.

Делото за снимките на чата на Гешев с пиарката на Борисов е спряно

Чатът между Гешев и  Арнаудова беше заснет случайно на 11 септември по време на заседание на парламентарната комисия по правни въпроси, която обсъждаше дали да премести Бюрото по защита към главния прокурор в Министерството на правосъдието. На снимка в социалните мрежи се вижда, че през приложението “Телеграм” Гешев общува с “Pi ar Sevi Boiko”. От съобщенията изобщо не се разбира контекстът, като главният прокурор отговаря единствено със смеещи се емотикони. Арнаудова не отрече, че си пише с Гешев. “Не крия, че познавам главния прокурор, имаме десетки събития заедно, отразявали сме ги – контрабандните цигари, един куп акции…”, заяви тя в своя защита.

Източник: в. “Сега”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции