<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=112484" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Разпитват но...

Делото за смъртта на Милен Цветков май е към приключване

20 Декември 2021
1 8243

Делото за смъртта на Милен Цветков май е към приключване, а прокурори и адвокати се готвят за пледоарии, пише Dir.bg. Днес се проведе поредно заседание по делото срещу Кристян Николов, обвинен за умишлено причиняване на смъртта на журналиста.

Адвокат Константин Симеонов, който е защитник на Николов, коментира пред медиите, че на следващото заседание, на 21 януари, вероятно “ще се дават обяснения и ще се пледира”.

Хванахме Кристиан Николов на излизане от съда (РЕПОРТАЖ)

Делото за смъртта на Милен Цветков май е към приключване

По делото е известно, че при пътното произшествие, освен че е шофирал с по-висока скорост от позволеното, Николов е бил под влияние на наркотици. В кръвта му са открити тетрахидроканабинол и амфетамин. От разпитите по делото досега е известно, че той е използвал специална паста и чай за успокоение, поръчани от чужбина, в която се съдържа съставката тетрахидроканабинол, но над допустимото.

Попитан за амфетамина в кръвта на Николов, адвокат Симеонов препрати към свидетелските показания, според които Кристиан и негови приятели пили предходната вечер “алкохолна напитка със странен вкус”. По думите му обяснението за наркотиците в кръвта е важно за установяване на умисъла на престъплението и квалификацията на деянието.

Адвокатът каза още, че защитата не спори за това, че Кристиан не трябва да носи отговорност. “Фактът на пътно-транспортното произшествие и вината като водач на Кристиян не подлежи на оспорване”, заяви той.

Делото за смъртта на Милен Цветков май е към приключване

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции