<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151614" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сашко е добре...

Демерджиев: Не може да се говори за отвличане на детето

20 Ноември 2022
0 349

“В момента не можем да говорим за отвличане и няма данни, които да сочат за това, но ще проверим всички версии.” Това каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред НОВА в Пловдив днес.

По думите му състоянието на детето отговаря на това да е пребивавало в гората през тези дни. Той посочи, че децата със състояние по аутистичния спектър са способни да търсят и намират храна, вкл. и в гората. Демерджиев подчерта, че подобни деца са в някои случаи хиперактивни.

Изчезналият Сашко от Перник е открит

Служебният министър отправи призив към родителите на деца с аутизъм да вземат мерки с наличните технологии за проследяване, за да предотвратят подобен случай.

Демерджиев: Не може да се говори за отвличане на детето

Иван Демерджиев заяви, че обстоятелствата около изчезването на малкия Александър Цветанов ще бъдат изследвани до категоричния извод дали детето се е лутало в гората, държано е някъде или е било отвлечено.

Прокуратурата ще проверява дали откритият след 9 дни в неизвестност Сашко не е бил отвлечен

Припомняме, че 12-годишното дете от Перник бе намерено вчера в труднодостъпна местност над радомирското село Червена могила. То бе в неизвестност в продължение на девет дни. Малкият Сашко изчезна на 11 ноември при разходка в местната планина Голо бърдо.

Видео: НОВА

Демерджиев: Не може да се говори за отвличане на детето

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции