<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111037" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радев към ИТН...

“Демократична България” при срещата с президента Радев: Правителството почти е ясно (видео)

07 Декември 2021
0 365

“Демократична България” при срещата с президента Радев: Правителството почти е ясно.

„Мнозинството почти е ясно, правителството почти е ясно”. Това заяви съпредседателят на „Демокрачитна България” Атанас Атанасов по време на консултациите при президента.

„Това е третата ни среща за тази година в този формат. Надявам се да сложим край на този дълъг изборен маратон”. Това заяви президентът Румен Радев при започването на консултациите.

"Демократична България" при срещата с президента  Радев: Правителството почти е ясно
Снимка: БулФото

„С вота си за вас българските граждани показаха, че имат нужда от безкомпромисна защита на правовата държава и пресичане на злоупотребите с власт. Пред вас стои отговорността да поемете ангажимент към последователно отстояваните от вас приоритети за върховенство на правото и модернизация на страната. Трябва да покажете, че те трябва да са приоритети на едно бъдещо управление,  независимо от неговата формула”, заяви Радев.

"Демократична България" при срещата с президента  Радев: Правителството почти е ясно
Снимка: БулФото
Управление без “партиите, носители на корупционния вирус”

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов от своя страна благодари на президента за добрите думи и очерта важните задачи, които стоят пред новото коалиционно управление.

“Това управление осигурява на страната не просто редовно правителство, но осигурява възможност да започнем промяната. Първата характеристика на мнозинството, което се очертава е, че то ще може да функционира самостоятелно без ДПС И ГЕРБ, т.е. без онези партии, които са носители на корупционния вирус. Тази карантина, в която трябва да бъде поставено управлението на корупционния вирус, е изключително важна предпоставка за започване на решаване на този проблем”, каза Христо Иванов.

Консултациите при президента започнаха с “Продължаваме промяната” (видео)

“Рестарт на прокуратурата и ВСС”

„Следващата възможност, която се дава на това мнозинство е рестарт на прокуратурата и ВСС. Това няма да е просто, понякога ще изисква и по-големи мнозинства. Ние ще работим за конституционна промяна. Не просто излъчване на нов състав на Инспектората или ВСС. И не просто да окажем обществено влияние върху Иван Гешев да си подаде оставката. Това управление ще може да започне трансформация на администрацията”, каза Христо Иванов.

„Нашата задача ще е смяна не на едни с други, а смяна на философията на властта. Това трябва да е демократично мнозинство, ние ще удържаме центъра”, каза съпредседателят на ДБ.

"Демократична България" при срещата с президента  Радев: Правителството почти е ясно
Стопкадър: NOVA

Иванов подчерта, че от „Демократична България” ще държат на присъединяването на страната към Еврозоната в сроковете, които държавата си е поставила вече.

“Демократична България” при срещата с президента Радев: Правителството почти е ясно

Видео: NOVA

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции