<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=172680" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пендаровски ...

Депортират руски турист от Бали, позирал гол на свещена планина

30 Март 2023
0 168

Депортират руски турист от Бали, позирал гол на свещена планина. Той позирал напълно гол от кръста надолу на най-високата точка на острова, горе на планината Агунг, която според индусите е домът на боговете, пише Unilad.

Според индонезийските власти поведението на руснака не показва „никакво уважение“ към балийската култура и обичаи.

Планината Агунг се смята за най-свещената на острова. Хинду балийците вярват, че върхът е домът на Махадева, върховното проявление на Шива, смятан от мнозина за най-висшия от всички богове.

Всеки, който желае да се изкачи до върха на свещената планина, се нуждае от разрешение за това.

Депортират руски турист от Бали, позирал гол на свещена планина
Снимка: iStock

Въпросната снимка от пътуването показва Юрий, застанал на върха на планината с разтворени ръце и панталони, които висят до глезените му. Неговата вече изтрита публикация в Instagram стана популярна в социалните мрежи през изминалата седмица. По-късно той е идентифициран и издирен от властите.

Това обаче не е единственото нарушение на руския турист. Съобщава, че пътешественикът се изкачил на планината Агунг заедно с шестима други туристи без никакво разрешение.

Снимката предизвика буря на целия остров, както и в социалните медии. Много хора споделиха възмущението си от публикацията, коментирайки, че той е нарушил нормите и не е показал уважение към местната култура. Оттогава Юрий е премахнал обидната публикация и вместо нея е сложил извинително видео, закачено в горната част на страницата му.

Депортират руски турист от Бали, позирал гол на свещена планина
Снимка: скрийншот Instagram/@chila_brazila

„Искам да се извиня за действията си, които оскверниха свещения за местното население вулкан.

Няма извинение за действията ми. Единственото, което доведе до това, което се случи, беше моето лично невежество. Непознаване на особеностите на местната религия.

За балийците планината Агунг е символ на Шива, мъжкото начало.

След като проучих културата и религията на Бали, осъзнах грешката си. Агунг е свещен символ за балийците. Местните почитат боговете и вярват, че ако ги ядосате, ще настъпи изригване. И това ще доведе до унищожаването на острова.

Готов съм да участвам и да подкрепя финансово церемонията по жертвоприношенията на боговете“, казва руският турист.

Котка е най-високо оценената туристическа атракция в полски град (видео)

На Юрий ще бъде забранено да влиза отново в Индонезия поне през следващите шест месеца. Той обаче може да остане в страната, ако има активна роля в насърчаване на доброто поведение.

Видео: Instagram/@chila_brazila

Депортират руски турист от Бали, позирал гол на свещена планина

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции