<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149441" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хартиената б...

Депутат: Нинова е пила турско кафе с Борисов (видео)

02 Ноември 2022
0 167

“Нинова е пила турско кафе с Борисов”. Така Йордан Иванов от “Демократична България” коментира искането на ГЕРБ, ДПС и БСП да върнат хартиените бюлетини в “Денят започва” по БНТ.

“Пила е турско кафе с Борисов, защото си направиха коалиция “Рашидов”, сега си правят коалиция “хартиена бюлетина”, довърши депутатът. “Каква е причината те да гласуват на втората редовна седмица хартиена бюлетина? Това е недопустимо! Това означава, че планират да подменят изборите.”

Хартиената бюлетина пак скара депутатите (видео)

Депутат: Нинова е пила турско кафе с Борисов (видео)
Булфото

Той сподели, че “Демократична България” категорично ще се противопостави на връщането на хартиената бюлетина и е готова да организира граждански протести като крайна мярка.

Според него ролята на президента не е просто да “събере едни партии” и да връчи първия мандат. Той настоява, че трябва да се търси консенсус около важните за държавата проблеми.

“Ние се надяваме президентът да си свърши успешно работата, като не просто направи едни проформа консултации, а намери пресечни точки между политическите сили. Така те могат да използват днешните кризи като възможност за ускорено развитие на държавата”.

Парламентарните комисии започват работа днес

Той коментира и приоритетите на Демократична България – овладяването на бюджета, съдебната реформа и ограничаването на властта на главния прокурор.

Иванов отбеляза също, че за политическата формация е важно да изпратим военна помощ на Украйна. Той определи позицията на президента по този въпрос като “позорна”.

“Оттук насетне е важно държавата да предприеме мерки така, че тези украински граждани да бъдат въведени в пазара на труда. Те трябва да могат да се справят без подкрепата на държавата. Държавата сбърка през последните месеци и не ги интегрира в пазара на труда. Те просто чакаха помощи”, посочи Йордан Иванов.

Йордан Иванов: Нинова е пила турско кафе с Борисов (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции