<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=198739" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето кои пътищ...

Депутат от партията на Путин обрисува зловещ сценарий за война и в други държави

17 Септември 2023
0 1306

Депутат от партията на Путин обрисува зловещ сценарий за война и в други държави. Забележете, че целта е осигуряване на мир. Евгений Фьодоров от управляващата партия “Единна Русия” коментира в пропагандния Telegram канал “Putin_Tg_Russia”, че Русия може да очаква война с всички републики, които преди това са били част от Съветския съюз, пише Сега.

Фьородов е поредният руски политик, който “аргументира” агресивната политика на Кремъл. Подобно на абсурдните оправдания на Москва за нашествието в Украйна депутатът обяснява, че до война ще се стигне по вина на страните, отцепили се “незаконно” от СССР:  

Всички бивши републики рано или късно ще влязат в конфликт или ще воюват с Русия. Някои от тях не сега – като Беларус. Но Грузия вече воюва, както и Украйна. Това с пълна сила важи и за Армения“, разсъждава Фьодоров. Той пояснява, че през 1991 г. бившите републики се отделили от СССР, без да е имало решения на конгреса на народните депутати.

Незаконно и в това няма спор. И затова логично ще се стигне до конфликти.(…) Именно по тази причина аз и други специалисти можехме да прогнозираме още преди време, че неизбежно ще има специална военна операция в Украйна. А това се отнася и за Грузия, Армения, прибалтийските държави“, посочва Фьодоров в изявлението си в социалната мрежа. 

Депутат от партията на Путин обрисува зловещ сценарий за война и в други държави
Снимка: Wikipedia/ Национально-освободительное движение (youtube), Bsivko (screenshot).

Депутатът от партията на Путин цинично нарича агресивните планове на Москва „мерки за осигуряване на мир“.

Посочва, че единственият начин да се избегне война е „присъединяването“ на тези държави към Руската федерация „по дипломатически път“.  Ето как Фьоодоров описва “мирната дипломация” на Кремъл:

Русия, като правоприемник на СССР, е така да се каже стопанин на бившите територии на СССР и имаме право не само да възстановим териториалната цялост на Съветския съюз (и именно от това право ние се възползваме сега в Донецк, Луганск, Крим и т.н.), но и от правото да се откажем от тези територии, което навремето СССР не направи по законен път – това са т.нар. “червени линии”, за които говори Путин. Но какво значи да се откажем?

Тъй като те, с изключение на Армения, не са провеждали референдуми за излизане от СССР – следователно, моля, можете да сте независими, но при условие, че ние ще контролираме вашия геополитически статус (т.е. че не можете да влизате в НАТО или в други враждебни на Русия съюзи), както и вашия военен статус. Ако тези две условия бъдат вписани в международен договор, те ще удовлетворят Русия“. 

Депутат от партията на Путин обрисува зловещ сценарий за война и в други държави

Много са “мирни” тези руснаци. Преди време друг руски депутат говори за “мир” с България и Румъния.

“Като приключим с Украйна, ще стреляме и по България и Румъния”, обяви Петр Толстой в ефира на Россия 1. Той определя двете държави като “просто бази на НАТО”. Хвали се, че руски граждани и без това са окупирали Черноморието – нямало да е трудно да се справят с нас.

Всъщност Толстой отдавна е известен с отношението си към България. През 2016 година той обяви, че може да я купи и продаде цялата. По-късно обяви, че се шегувал….

Припомнете си видеото на “Господарите”:

Руски депутат: Като приключим с Украйна, ще стреляме и по България и Румъния (видео)

Депутат от партията на Путин обрисува зловещ сценарий за война и в други държави

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции