<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=182419" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скандал в пар...

Физически сблъсъци между депутатите в НС след изказвания на “Възраждане” и ПП (видео)

01 Юни 2023
0 1464

Депутатите стигнаха до физическа разправа в Народното Събрание след като от “Възраждане” и Продължаваме Промяната” направиха изказвания от трибуната.

Народните представители се замеряха с топчета хартия. Размениха се и остри реплики между членове на ПП-ДБ и партията на Костадин Костадинов. Част от депутатите нахлуха и на парламентарната трибуна. В последствие един от тях се оказа със счупени очила. Председателят на Народното събрание Росен Желязков даде десет минути почивка, докато се успокои напрежението.

ПП-ДБ пренарежда кабинета след среща с ГЕРБ

Физически сблъсъци между депутатите в НС след изказвания на &#8220;Възраждане&#8221; и ПП (видео)

Страстите се разгорещиха след изказването на Явор Божанков от ПП. То беше провокирано от пореден призив от страна на “Възраждане” за връщане на втория мандат.

„Ако сглобите тази абсурдна коалиция на обвиняемите само за да угодите на вашите началници, бъдете сигурни, че още на следващия ден ще призовем всички наши избиратели, но и вашите омерзени избиратели, да дойдат тук, в парламента, и ако се наложи – и вътре в него, защото всяко лицемерие и всяко предателство има своя предел. Вие прекрачихте границата.”, започна Искра Михайлова от “Възраждане”.

Явор Божанков от ПП-ДБ я контрира като заяви, че българският национален интерес е в този момент да има правителство, а чуждият интерес е да нямаме такова.

Една крайна популистка про-руска партия иска да ни закара отново на избори. Те и сега и след избори ще бъдат токсичен отпадък, в политическия смисъл. Никой няма и не преговоря с тях.“, бяха встъпителните думи на Божанков.

“Събитията от последните дни са част от подреден план, и когато “Възраждане” говорят за външна намеса знаем си ги. Те говореха за ваксините, излязоха ваксинирани, Костадинов и Цончо говореха за меки китки, двамата най-много силно ни съмняват в това отношения, за Еврото, а сега за национални предатели. По логиката, която сега сме видели, националните предатели са точно те.

Явно тези думи преляха чашата на мъжкото достойнство сред представителите на “Възраждане”, тъй като след това се втурнаха към Божанков, който все още се намираше на трибуната.

Физически сблъсъци между депутатите в НС след изказвания на “Възраждане” и ПП (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции