<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=193469" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Знае се къде ...

Депутатска оставка и кметски арест в ТОП новините тази седмица (видео)

11 Август 2023
0 170

Депутатска оставка и кметски арест събра в ТОП новините тази седмица репортерът ни Виктория Симеонова.

Депутатите гласуваха промени в Наказателния кодекс и в Закона за защита от домашно насилие. Въведоха понятието “интимна връзка” за отношения между мъж и жена след 60 дни съвместен живот. 

Обидна реплика на Вежди Рашидов по време на почивка около обсъждането на промените разпали остра обществена реакция. Той напусна поста си в комисията по култура, а ден по-късно обяви и че подава оставка като депутат и член на ГЕРБ.

Депутатска оставка и кметски арест в ТОП новините тази седмица (видео)

Столична община обяви намеренията си да премести паметника на Съветската армия в музея на социализма. Мая Манолова, “Възраждане” и БСП организираха малоброен протест в защита на монумента.

Законодателни промени позволиха на полицията да конфискува автомобили на пияни и дрогирани шофьори. Не е ясно какво би се случило, ако тестът за наркотици е фалшиво положителен.

Кметът на Генерал Тошево беше арестуван по заповед на Европейската прокуратура. Съпартийците му от БСП протестираха в негова защита. Той бе пуснат под гаранция и е с повдигнати обвинения за злоупотреба с европейски средства за енергийна ефективност.

Това и още много от държавата, света и уеба, ще откриете само на gospodari.com

Депутатска оставка и кметски арест в ТОП новините тази седмица

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции