<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=108445" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Неваксиниран...

Десетки хора помагат на дядо, който изгуби пенсията си от 140 лв. (видео)

18 Ноември 2021
1 8861

Десетки хора помагат на дядо, който изгуби пенсията си от 140 лв., съобщава Bulgaria On Air.

Вълна от съпричастност в Русе след обява за изгубена пенсия. Възрастен човек, който изгубил 140 лв., обявил награда. Поставил бележка на вратата на аптека. Историята му трогнала Венелин Руменов. И решил да помогне.

“Разбрахме се да направим много набързо една кампания с дарителска кутия, която да сложим в аптеката. И всеки, който дойде, да може помогне с парички”, обясни Венелин.

Десетки хора помагат на дядо, който изгуби пенсията си от 140 лв. (видео)

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Да помогнем на Нешка Стефанова (РЕПОРТАЖ)

Мнозина се включили в благородната акция. От аптеката казват, че възрастният човек е техен редовен клиент. Днес не са очаквали толкова хора да се отзоват.

“Човекът дълго време стоя тук, обикалял е целият квартал, разпитвал е, явно никой не е могъл да му помогне. Той е много възрастен човек, който явно живее от тази малка пенсия само. И много хора продължават да идват и питат за кутията”, радва се на добротата на хората фармацевтът Ирена Ашминова.

Снимката събира стотици коментари и желаещи да дадат пари за възстановяване на сумата.

“Тази сутрин прочетох в група във Facebook и реших да мина да дам и аз каквото мога. Просто все едно е мой родител, който си е загубил пенсията и реших да помогна“, сподели Маринка Димитрова

“Хубаво е, че толкова много хора бързо се организираха да помогнат на човека. Сега ще може и да изкара едни хубави празници и да му е по-леко зимата. Парите са повече и дано му помогнат за по-дълго време“, надява се Елвира Димитрова.

Предстои организаторите да отворят кутията и да предадат събраната сума пари на възрастния човек.

Десетки хора помагат на дядо, който изгуби пенсията си от 140 лв.

Източник и видео: Bulgaria On Air

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции