<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=117983" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Еуфория и съл...

Десетки изгоряха с пари за почивка във вила в Троян (РЕПОРТАЖ)

08 Февруари 2022
0 3942

Десетки изгоряха с пари за почивка във вила в Троян. Вижте повече в репортажа на Соня Тодорова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

С екипа ни се свързаха хора, които са резервирали за Нова година къща за гости “Славков чифлик” в с. Бели Осъм. Собственикът Асен Славков е приел резервациите за празника на няколко компании едновременно. Явно е смятал, че над 70 души ще прекарат Нова година заедно. Уговорката с всички резервирали е била да изпратят капаро.

Само няколко дни преди празника, на 29 декември, Асен Славков се свързва с всички потърпевши. Той им съобщава, че къщата има проблем с канализацията и резервацията им отпада. Славков обещава да им върне капарото , но това така и не се случва и до момента.

Десетки изгоряха с пари за почивка във вила в Троян (РЕПОРТАЖ)

Хората многократно са призовавали Асен Славков да им възстанови парите. При един от телефонните разговори, собственикът е бил в нетрезво състояние и дори е посочил адрес, на който могат да се срещнат с него.

Опит за откриването на Асен Славков

Нашият екип посети адреса, който Асен Славков е предоставил на една от компаниите. За съжаление разбрахме, че той не живее от 12 години там.

Позицията на Комисията за защита на потребителите

Свързахме се с Игнат Арсенов – главен директор “Контрол на пазара” в Комисията за защита на потребителите.

Десетки изгоряха с пари за почивка във вила в Троян (РЕПОРТАЖ)

Той заяви, че през годините са постъпили няколко жалби срещу “Славков чифлик”. От Комисията обещаха да разгледат новопостъпилите сигнали и да направят всичко възмножно потърпевшите да получат парите си.

Ние ще следим за развитието на случая, а Вие сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измами и корупция на gospodari.com или на телефон *3333.

Десетки изгоряха с пари за почивка във вила в Троян (РЕПОРТАЖ)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции